Woonkamermake-over - 'Voor en na'-ideeën

Woonkamermake-over - 'Voor en na'-ideeën

De woonkamer is een van de meest publieke kamers in elke woning. Comfort en stijl zijn dus de kernwoorden voor deze ruimte. Of u de kamer nu gebruikt om gasten te ontvangen of om rustig te ontspannen met uw gezin, deze veelzijdige ruimte moet bestand zijn tegen constant gebruik.
Wat doet u met een woonkamer die er hopeloos verouderd uitziet?
Als u deze kamer een eigentijdse look wilt geven, kan dit een aantal ingrijpende veranderingen betekenen. Voor eigenaren met een beperkt budget is dit soms lastig.

De woonkamer van dit appartement is vlak na het verhuizen in allerijl bemeubeld en zag er allesbehalve gezellig uit. De stijl en de kleuren zagen er afgeleefd uit. De bewoners van het appartement hadden nooit genoeg tijd om de ruimte te renoveren, tot nu. Maar met een beetje fantasie en de juiste hulpmiddelen en producten is zelfs een volledige make-over zo gebeurd. Voor deze kamer volstond een kleine opfrisbeurt niet. Er was een echte make-over nodig.

 

De juiste kleurencombinaties voor de woonkamer 

Door het contrast tussen de oude witte tegels en de donkere meubels voelde de kamer nog kouder aan. En de vergeelde muren zagen er gewoonweg oubollig uit! Met beperkte middelen, enkele bij elkaar gesprokkelde ideeën en een beetje handigheid fristen de jonge eigenaren hun woonkamer in geen tijd op. 
Met witte muurverf bliezen ze de ruimte onmiddellijk nieuw leven in, waardoor de kamer er veel lichter uitziet. Dat brengt dan weer heel wat mogelijkheden voor de vloer met zich mee.
Het koppel wilde altijd al een parketvloer omdat hout een stijlvolle, warme uitstraling heeft, maar helaas lag zo'n vloer buiten hun budget. Tot ze de vinylrol 'Fumed Oak Light Brown' van Tarkett ontdekten, een betaalbare vloer met houtlook in de warmste uitvoering van de collectie. Ze waren meteen overtuigd door het ultrarealistische houteffect en de eenvoudige plaatsing. Toen ze de vinylvloer over de tegels legden, zorgde de honingtint van het patroon er meteen voor dat de woonkamer er groter uitzag. Ondanks de donkerdere kleur van de nieuwe vloer voelt de kamer zelfs veel lichter en evenwichtiger aan. Het patroon geeft de woonkamer een authentieke, warme indruk. 

Meubels upcyclen voor een extra gezellige woonkamer

Alleen de sofa en dressoirkast kregen een 'upcyclingbehandeling': de oude gele bekleding van de sofa is vervangen door een witte versie en de houten kast is afgeschuurd en heeft een laagje lichtere vernis gekregen. Het beter op elkaar afgestemde, natuurlijkere kleurenschema van de meubels en accessoires brengt meer samenhang in het nieuwe decoratieconcept.

De oude, logge eettafel en de stoelen zijn vervangen door een eenvoudige, rechthoekige tafel en bank. Zo besparen de eigenaren ruimte en geven ze de kamer een authentieke toets.

Daarnaast is de ruimte logischer ingedeeld: de zithoek is naar de haard bij het raam gericht en de eethoek ligt voortaan dichter bij de keuken. Het koppel brengt nu veel meer tijd door in deze kamer, die er eindelijk uitnodigend uitziet dankzij het honingkleurige hout, het riet en de natuurlijke elementen, zoals planten en gedroogde bloemen. Er waren geen ingrijpende bouwwerken nodig om deze ruimte te transformeren van een koude, saaie kamer naar een gezellige, comfortabele woonkamer die traditionele en moderne elementen met elkaar combineert.

ICONIK Vinylrollen
ICONIK Vinylrollen

Ontdek ICONIK, onze gloednieuwe vinylvloerrollen met tal van dessins (grijs, vinyvloeren met patroon, houteffect, betoneffect) en een lage VOS-emissie.

ICONIK-vinylrollen
ICONIK-vinylrollen

Bent u op zoek naar een betaalbare designvloer die u moeiteloos schoon houdt? Ontdek onze collectie 100 % ftalaatvrije ICONIK vinylvloeren met een ruime keuze aan dessins en een lage VOS-emissie.

Slaapkamermake-over - 'Voor en na'-inspiratie
Slaapkamermake-over - 'Voor en na'-inspiratie

Kom tot rust in uw slaapkamer met onze decoratie-ideeën en professionele tips

Een kinderkamer omtoveren tot tienerkamer
Een kinderkamer omtoveren tot tienerkamer

Ontdek onze interieurideeën om een kinderkamer om te toveren in een tienerkamer met de juiste kleuren en stijlelementen