Een kinderkamer omtoveren tot tienerkamer

Een kinderkamer omtoveren tot tienerkamer

Een vrolijke kinderkamer transformeren in een stoere tienerkamer hoeft niet moeilijk te zijn, zelfs met een beperkt budget. Het belangrijkste doel van dit project: de look van de kamer radicaal omgooien met een klein budget. 

Tieners hebben tegenwoordig steeds minder opbergruimte nodig naarmate ze ouder worden. Hun gegevens en games staan meestal op apparaten zoals een computer of gsm, wat een stuk meer flexibiliteit betekent bij het kiezen van meubels. Pastelkleuren en beige vasttapijt zijn leuk voor een kind, maar intussen zag dat tapijt er vrij versleten uit. Om nog te zwijgen van de stijl, die dringend een update nodig had om bij de smaak van een tiener te passen.
 

Naar een stoerder design voor de tienerkamer

Tieners houden van sterke contrasten en gewaagde kleuren. Zwart is dus steeds een goede keuze. Maar overdrijf niet, anders wordt de kamer te donker. In dit geval zijn alleen de schoorsteen en één muur zwart geschilderd. De rest van de kamer kreeg een frisse witte verflaag. Ook het stukje muur dat met krijtbordverf beschilderd was, want het krijtbord werd niet meer gebruikt. De ouders kozen een bed met een matras voor volwassenen, een frame zonder poten en een hoog hoofdeinde (in het zwart, natuurlijk). Dit bed valt meteen op in de kamer. En op de bovenkant van het hoofdeinde hebben enkele posters en foto's een mooi plekje gekregen. 
De kamer komt tot leven met enkele toetsen in felle primaire kleuren: het geel en rood in de meubels en accessoires vrolijkt de ruimte meteen op. De meest 'kinderachtige' elementen, zoals de oude speelgoeddoos, zijn verdwenen. Andere stukken, zoals de bureaustoel en poster, maakten plaats voor nieuwe, stoerdere alternatieven.

De beste vloer voor een tienerkamer

Met structurerende elementen, zoals de vloer, geeft u een kamer in een handomdraai een volledig nieuwe look. Een goed gekozen vloer levert een prachtig resultaat op en maakt van de hele kamer een samenhangend geheel! Voor deze kamer kozen de ouders 'Concrete Grid Cold Dark Grey' vinylrollen van Tarkett: een zachte vloer met een willekeurig patroon van verschillende grijstinten. Deze vloer is verkrijgbaar in een waaier aan dessins die perfect bij elke kleur en stijl passen.
Het vinyl is ook slijtvast en onderhoudsvriendelijk, wat erg handig is in de kamer van een fanatieke skateboarder. Dankzij het tijdloze, subtiele ontwerp evolueert deze vloer makkelijk mee met de stijl van de tiener, zelfs wanneer in de loop der jaren decoratie-elementen en meubels worden vervangen. Een geweldige keuze om het geheel mooi samen te brengen!

ICONIK Vinylrollen
ICONIK Vinylrollen

Ontdek ICONIK, onze gloednieuwe vinylvloerrollen met tal van dessins (grijs, vinyvloeren met patroon, houteffect, betoneffect) en een lage VOS-emissie.

ICONIK-vinylrollen
ICONIK-vinylrollen

Bent u op zoek naar een betaalbare designvloer die u moeiteloos schoon houdt? Ontdek onze collectie 100 % ftalaatvrije ICONIK vinylvloeren met een ruime keuze aan dessins en een lage VOS-emissie.

Slaapkamermake-over - 'Voor en na'-inspiratie
Slaapkamermake-over - 'Voor en na'-inspiratie

Kom tot rust in uw slaapkamer met onze decoratie-ideeën en professionele tips

Woonkamermake-over - 'Voor en na'-ideeën
Woonkamermake-over - 'Voor en na'-ideeën

Ontdek hoe u met een beperkt budget van uw woonkamer een rustige, uitnodigende ruimte maakt dankzij deze 'voor en na'-foto's.