Slaapkamermake-over - 'Voor en na'-inspiratie

Slaapkamermake-over - 'Voor en na'-inspiratie

Deze eigenaren wilden van hun slaapkamer een serene, comfortabele cocooningruimte maken. Met wat inspiratie uit tijdschriften en tips van vrienden gaf het koppel de kamer een natuurlijke look. Het oude vasttapijt werd vervangen door de 'Mill Oak Brown' vinylrollen van Tarkett, een levensechte reproductie van eikenhout die de ruimte optisch vergroot dankzij het patroon met brede planken. Dit type vinylrol is eenvoudig en snel te plaatsen en biedt een comfortabel, warm gevoel. Perfect om op blote voeten in de slaapkamer rond te wandelen, dus. Het materiaal geeft de kamer een natuurlijke sfeer en vormt de basis voor de interieurstijl.

Vroeger stond het bed nogal 'verloren' in een hoek van de kamer. Nu heeft het een stijlvol hoofdeinde dat de nis aan de rechterkant een stukje overlapt, waardoor de slaapkamer een hogere, diepere indruk wekt. Door het weelderige bloemenpatroon ziet het hoofdeinde eruit als een schilderij zonder lijst. De wandlamp is aan de hoek van het hoofdeinde bevestigd, waardoor de ruimte tussen het raam en het bed er opgeruimd uitziet. Zo is er plaats om een schilderij of ingekaderde foto's op de grond te zetten. Aan de muur hangt een eenvoudig wandrekje met decoratiestukken en de twee fluwelen bankjes naast het bed doen dienst als nachttafeltjes.

De juiste kleurencombinatie voor een rustige, ontspannende ruimte

De slaapkamer is een erg intieme ruimte waar mensen tot rust komen en ontspannen, maar ook soms werken. Voldoende lichtinval is hier dus ook essentieel. Vroeger gaven de gordijnen en het versleten tapijt een donkere, sombere indruk, waardoor de kamer saai en levenloos leek.
Met enkele eenvoudige ingrepen heeft het koppel een frisse wind doen waaien door deze saaie slaapkamer. De witte, doorschijnende gordijnen en het lichte beddengoed maken de ruimte een stuk lichter en zetten de natuurlijke textuur van de vinylvloer mooi in de kijker. Door de gordijnen en het beddengoed iets langer dan nodig te maken en stijlvol te draperen, ziet de kamer er meteen extra luxueus uit. De mix van lichte kleuren zoals blauw, roze en beige maakt het bed optisch interessanter dan het saaie grijze beddengoed dat er eerst lag – én het geeft de kamer een echte persoonlijke toets.

De ruimte organiseren

Bij het vernieuwen van de decoratie is het ook belangrijk om een kamerindeling te bedenken die genoeg ruimte maakt voor het koppel. Het is niet nodig om alle meubels te vervangen. Soms zorgt elementen verplaatsen al voor een wereld van verschil. De grote, vreselijk oubollige kast in een hoek van de kamer stond op een erg onhandige plaats: ze blokkeerde deels de toegang naar de deur en vulde de nis volledig. Daardoor voelde de ruimte vanzelf kleiner aan. Maar nu de kast een likje verf gekregen heeft en aan de andere kant van de kamer staat, ziet alles er veel opener uit. De enorme kist is vervangen door een veel lichter bankje dat je gemakkelijk kunt verplaatsen. Ideaal als iemand zich met een boek bij het raam wil nestelen. Het eindresultaat spreekt voor zich: de eens zo saaie ruimte vol obstakels is na een geslaagde make-over een betoverende slaapkamer geworden!

ICONIK Vinylrollen
ICONIK Vinylrollen

Ontdek ICONIK, onze gloednieuwe vinylvloerrollen met tal van dessins (grijs, vinyvloeren met patroon, houteffect, betoneffect) en een lage VOS-emissie.

ICONIK-vinylrollen
ICONIK-vinylrollen

Bent u op zoek naar een betaalbare designvloer die u moeiteloos schoon houdt? Ontdek onze collectie 100 % ftalaatvrije ICONIK vinylvloeren met een ruime keuze aan dessins en een lage VOS-emissie.

Een kinderkamer omtoveren tot tienerkamer
Een kinderkamer omtoveren tot tienerkamer

Ontdek onze interieurideeën om een kinderkamer om te toveren in een tienerkamer met de juiste kleuren en stijlelementen

Woonkamermake-over - 'Voor en na'-ideeën
Woonkamermake-over - 'Voor en na'-ideeën

Ontdek hoe u met een beperkt budget van uw woonkamer een rustige, uitnodigende ruimte maakt dankzij deze 'voor en na'-foto's.