Interieurdesign trends na Covid-19 voor 2021

Interieurdesign trends na Covid-19 voor 2021

De Covid-19-pandemie blijft zich over de hele wereld verspreiden en mensen zijn opzoek naar nieuwe manieren om zich aan te passen en te evolueren, vooral omtrend de woning. Ons huis is erg belangrijk geworden en mensen hebben nu een nieuwe en frisse kijk op hoe ze thuis zouden willen zijn.

De recente lockdowns en avondklok hebben bijgedragen aan dit nieuwe perspectief, dus nu zoeken mensen naar nieuwe manieren om goed te leven en zich goed te voelen. Ze zijn zich gaan realiseren dat hun welzijn verbonden is met het interieur van hun huizen, dus willen ze ruimtes creëren die gemakkelijk kunnen worden getransformeerd op aanvraag en naar eigen inzicht; of het nu gaat om een ​​kantoor, een speelkamer of een woonruimte. .

Deze nieuwe manieren hebben geleid tot een aantal opkomende nieuwe trends die Tarkett Clean Dream, Natural Bond, Back to Craft en Street Connection noemt.

Clean dream

Mensen die aangesloten zijn bij de CLEAN DREAM-trend voelen zich op hun best in een ruimte die licht, overzichtelijk en schoon is. Ze hebben hun leefruimte nodig om zich evenwichtig en helder te voelen. Ze willen een oase van rustgevende warmte, comfort en gemak creëren, een plek waar ze kunnen ontsnappen aan hun dagelijkse zorgen. Dit is waar ze het grootste deel van hun tijd doorbrengen, dus het is belangrijk dat hun inrichting gevoelens van veiligheid en geborgenheid oproept.

Trends 2021 clean dream

Natural bond

Mensen die zich identificeren met de NATURAL BOND-trend zijn op zoek naar een ruimte die het buitenleven weerspiegelt. Ze willen zich thuis verbonden voelen met de omgeving, zodat ze kunnen loslaten en kunnen genieten van de balans en voordelen van de natuur. Ze willen een nest creëren van natuurlijke materialen die kalmeren en beschermen, zodat ze kunnen ontsnappen aan hun dagelijkse problemen. Ze heroverwegen ook hun prioriteiten en waarden en proberen de manier waarop ze consumeren te verbeteren. Mensen doen hun best om bewuster te winkelen en lokaal te kopen. Thuis is waar ze het grootste deel van hun tijd doorbrengen, dus het is belangrijk dat hun inrichting beantwoordt aan hun behoeften en hun overtuiging weerspiegelt van betere consumptie en minder afval.

Trends 2021 natural bond

Back to craft

Degenen die zichzelf in de BACK TO CRAFT-trend zien, voelen zich meestal geïnspireerd door menselijke connectie en worden omringd door individuele creativiteit. Voor hen staan ​​individuele kennis en ervaring, evenals persoonlijke vaardigheid en geschiedenis centraal. De menselijke aanraking is alles, dus wanneer ambacht de industrie overneemt, betekent leven met imperfectie en gebreken niets. Dit is een van de redenen waarom ze lokaal kopen en lokale bedrijven ondersteunen. Ze geloven in een betere en persoonlijkere manier van consumeren. Ze brengen de meeste tijd thuis door, daarom is het belangrijk dat hun inrichting rijmt met hun behoeften en hun overtuigingen weerspiegelt.

Trends 2021 back-to-craft

Street connection

Mensen die verbonden zijn met de STREET CONNECTION-trend willen de verbinding verbreken en de zware huidige situatie overwinnen. Ze willen genot en plezier delen met hun vrienden en familie en weten dat de mogelijkheid tot verandering altijd een optie is: modulaire en her configureerbare ruimtes geven dat aan hen. Ze balanceren ook tussen de behoefte om zich te ontspannen en energiek te voelen dus passen ze hun dagelijkse routine vaak aan met yoga, basketbal of werk. Muziek, sport en games beïnvloeden hun levensstijlcodes, omdat het gevoelens van vreugde en geluk oproept. Het grootste deel van hun tijd wordt thuis doorgebracht, dus het is belangrijk dat hun inrichting rijmt aan hun behoeften en hun praktische, flexibele en opwindende manier van leven weerspiegelt.

Trends 2021 street connection

Ons huis maakt deel uit van onze zelfdefinitie en is meestal een weerspiegeling van onze eigen persoonlijkheid. De toegenomen verbinding van mensen met hun woonruimte laat zien dat we zeker in een moment van grote veranderingen leven. We moeten ons nu aanpassen en drastische veranderingen aanbrengen in de manier waarop we erin leven. Het is niet alleen meer een slaapplaats, het is de plek waar u het grootste deel van uw tijd doorbrengt: het is uw kantoor, uw sociale ruimte, de plek waar u aan lichaamsbeweging doet en nog veel meer. Bovendien zullen we in de toekomst wanneer we een huis creëeren, kijken naar alles wat dit weerspiegelt.

 

Heeft u de behoefte om uw interieur te veranderen? Upload nu uw eigen foto's om uw ideale vloer virtueel te installeren en projecteer uzelf in uw toekomstige interieur met onze Room Visualizer.