Hoe laminaat onderhouden?

Hoe laminaat onderhouden?

Dankzij de samenstelling met een boven- en kernlaag is laminaat een heel duurzame oplossing. Het komt in zowat elke kamer tot zijn recht en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een laminaatvloer onderhouden kost niet veel tijd en moeite. Wil je er zeker van zijn dat je vloer zo lang mogelijk meegaat? Dan is het belangrijk om een aantal tips in acht te nemen. We zetten de voornaamste op een rijtje.

 

1. Vermijd vuil en zand

Vuil en zand moet je binnenhuis zo veel mogelijk vermijden. Anders loop je het risico dat er krassen ontstaan op je laminaatvloer. Klop de deurmatten regelmatig uit, want daarop blijft heel wat zand en vuil achter.

Tip: Stofzuig regelmatig om je laminaatvloer volledig proper te houden.

2. Opgelet met water

Maak je laminaatvloer schoon met een lichtvochtige dweil. Waak erover dat er geen water op je vloer achterblijft. Anders raakt je laminaat gegarandeerd beschadigd. De planken zullen opzwellen en de schade is onherstelbaar. Om de beschadigde laminaat te vervangen, kun je een beroep doen op een plaatser.

3. Let op de luchtvochtigheid

Een te hoge luchtvochtigheid kan eveneens schade berokkenen aan je laminaatvloer. Vooral in natte ruimtes zoals de badkamer moet je extra waakzaam zijn. Voldoende verluchten en ventileren is de boodschap!

Voor vochtige ruimtes zoals badkamers en wasruimtes is het raadzaam om onze LVT-collectie te overwegen. Deze is aanzienlijk beter bestand tegen vocht dan laminaat. Een goede installatie is natuurlijk van groot belang zodat er geen vocht tussen de naden kan sijpelen. Voor vochtige ruimtes raden we vooral onze click-collectie aan. Hieronder kan u onze LVT-collectie terugvinden.

4. Gebruik vloerbeschermers voor je stoelen, tafels en kasten

Voor een gave laminaatvloer gebruik je het best beschermviltjes onder je stoelen, tafelpoten en kasten. Zonder bescherming kunnen er namelijk krassen ontstaan wanneer je ze verplaatst.

5. Vermijd chemische producten 

Een laminaatvloer reinigen is eenvoudig en neemt niet veel tijd in beslag. Het volstaat om de vloer wekelijks met water en een zacht onderhoudsproduct te reinigen. Agressieve schoonmaakproducten laat je het best achterwege.

Tip: De plaatsing van een laminaatvloer moet tiptop gebeuren. Laat niets aan het toeval over en schakel een professional in!