Kiezen voor laminaat is kiezen voor stijl en duurzaamheid

Kiezen voor laminaat is kiezen voor stijl en duurzaamheid

Op zoek naar vloerbekleding voor je woonkamer, slaapkamer, keuken of salon? Dan zijn laminaat vloeren een uitstekende keuze. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, blinken uit in duurzaamheid en kunnen een goede prijs-kwaliteitverhouding voorleggen. Tel daarbij nog eens de onderhoudsvriendelijkheid en de eenvoudige en snelle plaatsing en je begrijpt meteen waarom laminaat zo populair is.

Wat maakt laminaat uniek?

De uitstraling van laminaat sluit hoe langer hoe meer aan bij die van echt parket. Dikwijls is het verschil met het blote oog moeilijk te zien. Maar uiteraard is er wel een verschil. Laminaat is opgebouwd uit verschillende lagen:

1 – BOVENLAAG

De bovenlaag zorgt in hoge mate voor de duurzaamheid van het product. Bovendien houdt deze laag de vloer hygiënisch. Het reliëf in de bovenlaag geeft de vloer zijn uitstraling, van eenvoudig gestructureerde oppervlakken tot heel gesofisticeerde effecten.

2 – DECORATIEVE LAAG

Deze laag wordt gemaakt van bedrukt gelamineerd papier en bestaat in de meest uiteenlopende dessins.

3 – KERNLAAG

Deze vezelplaat met hoge dichtheid (> 80% hout) zorgt voor de uitzonderlijk sterke structuur van het product.

4 – BALANSLAAG

Deze laag beschermt de kernlaag tegen waterinsijpeling en verzekert de dimensionale stabiliteit.

De 4 verschillende lagen worden in de fabriek onder hoge druk op elkaar geperst.

Laminaat vloeren in allerlei designs

Veel mensen kiezen voor een houttekening voor hun laminaat vloeren, net om zo de look van parket of een plankenvloer te imiteren. Maar er zijn nog andere mogelijkheden zoals natuursteen. Ook qua kleuren kan je vele kanten uit. Laminaat vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: glanzend of mat, in tegelvorm, … Dankzij hun veelzijdigheid passen laminaat vloeren bij alle interieurstijlen: van klassiek tot retro en modern. Laminaat komt bovendien in elke kamer tot zijn recht: woonkamer, eetkamer, slaapkamer en keuken.

Innovatieve technieken

De technologische ontwikkelingen staan niet stil. En daar maakt ook laminaat dankbaar gebruik van. Zo is het mogelijk om een geluiddempende ondervloer te plaatsen. Geen last dus van het vervelende geluid van naaldhakken! Bovendien is het ook mogelijk om laminaat in de badkamer te gebruiken. In dat geval wordt er vochtbestendige laminaat gebruikt, die samen met een aantal speciale accessoires een waterdichte oplossing biedt.

Laminaat vloeren: duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Laminaat vloeren blinken uit in duurzaamheid en zijn bijna niet stuk te krijgen. Dat is ook een van de redenen waarom heel wat mensen ervoor kiezen. Zeker als je kleine kinderen hebt, is dit een doorslaggevend argument. Laminaat bestaat grotendeels uit hout, een natuurlijk isolerend materiaal. De toplaag voorkomt het verspreiden van ziektekiemen en bacteriën. Het harde gesloten oppervlak is bestand tegen vlekken, en door de zeer dichte gesloten voegen krijgt stof en vuil geen kans om zich vast te zetten.
Ook in de sector van de hotels en winkels is degelijkheid ook een belangrijk aandachtspunt. Extra stevige laminaat vloeren met exclusieve designs komen er perfect tot hun recht.

Bovendien zijn laminaat vloeren gemakkelijk te onderhouden. Vuil en stof hechten zich niet aan het vloeroppervlak en kan je gemakkelijk met water en een schoonmaakproduct (geschikt voor laminaat) verwijderen. Gebruik enkel een vochtige mop en veeg de vloer onmiddellijk schoon zodat er zeker geen water op blijft staan.

Laminaat vloeren zijn eenvoudig en snel zelf te plaatsen

Een 2-lock klik-systeem zorgt voor een zeer snelle plaatsing. De ondervloer moet slechts minimaal worden voorbereid en er is weinig gereedschap vereist. Het laminaat wordt zwevend geplaatst waardoor de vloer onmiddellijk te betreden is. Ideaal dus voor renovaties!

Wil je meer specifieke info over onze producten? Neem dan een kijkje op onze site:

1. Laminaat vloeren voor thuisgebruik.
2. Laminaat vloeren voor professionals.