Laminaat leggen

Laminaat leggen

Laminaat leggen is niet moeilijk en kan je zelf doen. Toch zijn er een aantal plaatsen die extra aandacht vergen. Laminaat leggen aan deuren moet je bijvoorbeeld op de juiste manier aanpakken, want anders ziet je vloerbekleding er slordig uit. Dankzij ons stappenplan krijg je een onberispelijk resultaat.

LVT is nog gemakkelijker te plaatsen dan laminaat. Het is dus de ideale alternatief voor laminaat. Bovendien heeft LVT als pluspunt dat het comfortabeler aanvoelt en voor geluidsreductie zorgt. Wil je meer informatie en onze uitgebreide LVT-collectie bekijken? Hieronder een link naar onze uitgebreide collectie.


Laminaat leggen aan een houten deur

In de meeste woningen zijn houten deuren en deurstijlen geplaatst. In dat geval ga je op de volgende manier te werk:  


Onderaan stukje van de deurstijlen afzagen

Heb je houten deuren? Dan moet je om te beginnen onderaan een stukje van de deurstijlen zagen. Neem een stuk laminaat en teken de hoogte af op de deurstijlen. Houd ook rekening met de dikte van de ondervloer. Zaag het stukje af en verwijder het hout van de deurstijlen, zodat de laminaatplank eronder geschoven kan worden.

Laminaatplank plaatsen

Als je laminaat plaatst, komt de deur aan het begin of op het einde aan de beurt. Het is belangrijk dat je de laminaatplank op maat zaagt, zodat ze perfect past. Daarna schuif je de laminaatplank onder de deurstijl en bevestig je ze op de juiste manier. Tegenwoordig wordt er alleen maar kliklaminaat gebruikt, waardoor de plaatsing snel en vlot verloopt.

Laminaat leggen aan een ijzeren deur

Heb je een ijzeren deur? Dan hoef je geen stukje van de deurstijlen te zagen. Het is makkelijker
om een stukje uit de laminaatplank te zagen. Daarna plaats je de laminaatplank door bovenstaande werkwijze te volgen.

Tip: Voor een mooi resultaat, mag je zeker de afwerking met plinten en profielen niet uit het oog verliezen. Ze maken je laminaatvloer helemaal af.

Op zoek naar inspiratie? Ontdek onze laminaatvloeren voor particulieren en laminaatvloeren voor professionals.