Kun je vloerverwarming combineren met vinyl

Kun je vloerverwarming combineren met vinyl

Kun je vloerverwarming combineren met vinyl?

Almaar meer mensen kiezen bewust voor een vinylvloer. Voor hun slaapkamer, woonkamer, keuken, badkamer, … Ze zijn helemaal weg van de uitgebreide mogelijkheden aan kleuren en dessins, en natuurlijk ook van het zachte gevoel onder hun voeten. Dat een vloer in vinyl bijzonder slijtvast, waterbestendig en onderhoudsvriendelijk is, maakt het plaatje er alleen maar mooier op. Maar ondertussen zijn er ook almaar meer mensen die vloerverwarming in hun woning willen plaatsen. En dat leidt tot een belangrijke vraag: kun je vloerverwarming en vinyl combineren?  

Vinyl en vloerverwarming: een droomhuwelijk

Je mag gerust zijn: vinyl en vloerverwarming kunnen wel degelijk samen. Maar er is wel een kleine voorwaarde aan verbonden. Zo kies je het best voor vinyl met een thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W. Alleen dan kan je vinylvloer de warmte optimaal geleiden, zodat je woning snel opwarmt en je zo weinig mogelijk energie verspilt. Heb je vloerverwarming en sta je op het punt een vinylvloer te kopen? Aarzel dan niet om de verkoper om een certificaat te vragen waarop de thermische weerstand wordt vermeld, zodat je zeker bent dat het vinyl compatibel is.

Een ideaal alternatief voor natuursteen…

Heel wat mensen zijn dol op de unieke look van natuursteen, een materiaal dat uitstekend past bij vloerverwarming. Het uitgebreide onderhoud dat bij een natuurstenen vloer komt kijken, kan echter op minder fans rekenen. Dan toch maar geen natuursteen… Maar met vinyl in natuursteenmotief kun je wél makkelijk het beste van twee werelden combineren. Of hoe je zorgeloos van de prachtige look van een natuurstenen vloer kunt genieten, zonder het onderhoud.

… of een houten vloer

Het mooie uitzicht van een houten vloer haal je niet zonder meer in huis wanneer je vloerverwarming hebt. Niet elke houtsoort is namelijk even goed bestand tegen grote temperatuurschommelingen. Wil je op zeker spelen zonder de houten look te verloochenen, dan kies je het best voor laminaat of vinyl met houtmotief.