Vinylvloeren kopen: hiermee hou je het best rekening

Vinylvloeren kopen: hiermee hou je het best rekening

Heb je een zwak voor origineel design in huis, op kantoor of in je handelszaak? Dankzij vinyltegels – meer bepaald losliggende vinyltegels – kun je van je vloer een eigenzinnige blikvanger maken die je interieurinrichting aanvult en versterkt. De losliggende vinyltegels uit de collecties iD Inspiration 55 en 70 geven je de vrijheid om duizenden combinaties te creëren en daarbij alle mogelijke legpatronen te verkennen.

Kantoor- en winkelvloeren kiezen

In een commerciële of professionele omgeving worden hoge eisen gesteld aan de bouwmaterialen. Zo moet de vloerbekleding niet alleen oerdegelijk, slijtvast en duurzaam zijn, ze moet ook hygiënisch en onderhoudsvriendelijk zijn. Bovendien is het een grote troef voor winkelaars dat ze hun vloerbekleding makkelijk en tegen een lage kostprijs kunnen vervangen, zodat ze de look-and-feel van hun pand kunnen bijsturen.

Losliggende vinyltegels iD Inspiration

Losliggende vinyltegels voldoen aan alle eisen. Vinyl is van nature warmte-isolerend, schok- en geluiddempend, en hygiënisch. De vinyltegels uit de iD Inspiration-collecties van Tarkett bestaan uit meerdere lagen, die je vloer sterk en duurzaam maken:

  • PUR-beschermlaag en transparante slijtlaag: slijtvastheid
  • glasvezellaag: sterkte en veerkracht
  • schuimlaag: loopcomfort en akoestische isolatie

Alle vinyl is geschikt in commerciële en professionele ruimten, maar losliggende vinyltegels bieden het extra voordeel dat je ze makkelijk plaatst, vervangt en verwijdert. Je bevestigt de vinylstroken of -tegels zonder lijm op de vloer. De tegels sluiten naadloos aan, blijven probleemloos liggen en zijn dus achteraf erg makkelijk te vervangen.

4 originele legpatronen voor vinyltegels

De collecties iD Inspiration 55 en iD Inspiration 70 bieden professionals alle mogelijkheden om vloeren op een originele en aantrekkelijke manier vorm te geven. Je hebt de keuze uit honderden kleuren en dessins – van donkergrijze eik tot leisteenimitaties – en tientallen verschillende formaten. De combinaties zijn eindeloos. Geen enkel legpatroon ligt buiten je bereik! Dit zijn slechts enkele ideeën:

  • een vloer die twee kleuren combineert en zo een pad vormt naar de receptie of de kassa,
  • vinyltegels met houtmotief in visgraatverband voor een authentieke look,
  • vinyltegels met verschillende kleuren en motieven in banenverband voor een kosmopolitische en stedelijke look
  • kleine en grote vinyltegels in wildverband, zodat de vloer er minder geometrisch en rechtlijnig uitziet.