DESSO Home is één van de Tarkett-merken

DESSO Home is één van de Tarkett-merken

Het merk DESSO kan terugkijken op 80 jaar met uitstekende resultaten. DESSO Home is ’s werelds marktleider op het gebied van duurzaam en stijlvol tapijt, dat een bijdrage levert aan de gezondheid en het welzijn van mensen. Met een ruime keuze in laagpolig-, hoogpolig-, bouclé-vasttapijt en vloerkleden is er binnen het tapijt-assortiment voor ieder wat wils. Naast de DESSO-collecties, speciaal ontworpen voor thuis, heeft DESSO tevens collecties geschikt voor projectmatig gebruik. In dit artikel gaan we in op ons consumententapijt. Mocht u niet op zoek zijn naar tapijt voor in de woning, klik dan hieronder.

DESSO heeft in de tijd een reputatie opgebouwd als vooraanstaand producent van hoogwaardig, innovatief én duurzaam tapijt. En dat is Tarkett niet ontgaan. Bij Tarkett zijn we ervan overtuigd dat we samen een positieve impact kunnen maken op mens en planeet. We willen duurzame vloeren produceren van hoge kwaliteit, waarmee u gezondere en mensvriendelijkere ruimtes kunt ontwerpen. Het was dan ook een logische stap voor Tarkett  om op 30 oktober 2014 aan te kondigen om DESSO volledig over te nemen. 


Bent u benieuwd wat deze overname betekent voor u als klant? En hoe we terugkijken op de mijlpalen van DESSO? Lees het hieronder. Liever direct doorklikken naar de tapijtcollecties voor thuis? Dat kan ook!
 

Een terugblik: DESSO door de jaren heen

Door de jaren heen zijn er veel innovaties doorgevoerd en zijn collecties steeds duurzamer geworden, met productintroducties als DESSO AirMaster® en DESSO Denim. Onze DESSO AirMaster houdt bijvoorbeeld fijne stofdeeltjes beter vast dan andere vloeren en verbetert de luchtkwaliteit in huis. Terwijl je met DESSO Denim het interieur een stoere 'jeans look' geeft en tegelijkertijd voor een duurzaam tapijt kiest. DESSO Denim is gemaakt van 100% gerecycleerde garens, afkomstig van onder andere oude visnetten die zijn opgevist uit de oceaan.  

Bij het DESSO-merk, dat wordt gevoerd onder het overkoepelende bedrijf Tarkett, blijft de focus liggen op het produceren van milieuvriendelijke vloeren die een meerwaarde bieden qua design en functionaliteit. 

We ontwerpen milieuvriendelijk tapijt 

We leven in een wegwerpmaatschappij waar het milieu wordt bedreigd door de beperkte beschikbaarheid van natuurlijke hulpbronnen en het probleem van de klimaatverandering. Tijd voor verandering! Geïnspireerd door het Cradle to Cradle®-gedachtegoed, zette het voormalige topmanagement bij DESSO het bedrijf in 2008 op zijn huidige pad. Zo werd mogelijk gemaakt dat producten actueel volgens deze duurzaamheidsprincipes worden gemaakt. Als onderdeel van Tarkett wordt deze koers doorgezet.

Bijdragen aan een nog gezondere leef- en werkomgeving

We weten dat mensen de meeste tijd binnen doorbrengen, 90% van hun tijd om precies te zijn. En daar worden zij blootgesteld aan dingen die ze niet kunnen waarnemen, zoals fijnstof of vluchtige organische stoffen uit verf, plastic en dergelijke. Dat leidt ons tot de volgende vraag: hoe kunnen we onze tapijten nóg beter laten werken voor mensen? Hoe creëren we een nog gezondere binnenluchtkwaliteit? We hebben met ons AirMaster®-tapijt al goede stappen gezet en we blijven al onze producten verder innoveren.

Design heeft een belangrijk effect op de mentale gezondheid

We vinden het van essentieel belang om tapijten te creëren die de gezondheid en het welzijn van mensen binnenshuis verbeteren. Vanuit onze creativiteit maken we tapijten met de juiste kleur, structuur en dessin. Zo creëren we de sfeer die onze klanten willen, van inspirerend tot rustgevend. Om onze ambitie verder te verwezenlijken, voeren we op regelmatige basis onderzoeken uit naar de invloed van het interieur op mensen. Wij zijn ervan overtuigd dat design een belangrijk effect heeft op de mentale gezondheid van mensen en dus ook van invloed is op de lichamelijke gezondheid.

Een overzicht van onze producten

Al onze producten zijn verkrijgbaar via het Tarkett- dealernetwerk, dat bestaat uit de betere vloeren- en interieurwinkels. Alle verdelers zijn te vinden in onze dealer locator. 

Toch liever contact opnemen?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over DESSO, ons tapijt of de overname door Tarkett? Neem dan gerust contact op via het algemene nummer: 052 26 24 99, via info.be@tarkett.com of door het contactformulier in te vullen.

voorgestelde collecties