Word opnieuw verliefd op uw interieur

Word opnieuw verliefd op uw interieur

De bomen kleuren alle tinten goud en de lucht wordt frisser. Er zijn zoveel redenen om van de herfst te houden. In de zomer gaan we op ontdekking om nieuwe ervaringen op te doen, maar in de herfst maken we het liever thuis gezellig. Wanneer de temperatuur zakt, kriebelt het om onze woning een make-over te geven voor de koudere maanden. Net alsof we na de zomer op de resetknop drukken! Dit is ook het ideale moment om rustig de tijd te nemen en even stil te staan bij onze dagelijkse gewoonten door een comfortabele, gezellige ruimte te creëren. De Denen hebben hier zelfs een woord voor: hygge. Het staat voor het gevoel van gezelligheid, geluk en welzijn dat we uit de kleine dingen in het leven halen. U voelt het bijvoorbeeld als u zich met een boek in de sofa bij het haardvuur nestelt of als u een lang, lekker geurend bad neemt. Wat voor gevoel wilt u bij u thuis creëren? Laat u inspireren door onze interieurtips voor de herfst.

'Home is in the air': decoratietips voor de herfst

Denkt u erover na om uw interieur een volledig nieuwe look te geven? Dan is dit het ideale moment! Een frisse energieboost voor uw woning of net een warme, huiselijke uitstraling? Alles begint bij uw vloer. Met een houten parketvloer tovert u in een handomdraai een kille, onpersoonlijke kamer om in een gezellige, warme ruimte, maar er zijn nog tal van andere manieren om hetzelfde effect te bereiken. Hebt u bijvoorbeeld al gedacht aan een vinylvloer met houteffect in planken, tegels of rollen? Deze alternatieven zijn niet alleen onderhoudsvriendelijker, maar ook erg veelzijdig. En daarmee bedoelen we ook echt 'veelzijdig'. Van kleurblokken tot tegeleffecten en zelfs grafische patronen: laat uw verbeelding spreken! Of u nu minimalistisch aangelegd bent, een thuisgevoel krijgt in een traditioneel interieur of uw batterijen het liefst oplaadt in een hippe, kleurrijke omgeving: een parket- of houtalternatief past in elke stijl.

Bent u geen grondige herinrichting van plan? Geen probleem! Er zijn nog talloze andere manieren om een kamer een volledig nieuwe look te geven. Een mooi gedrapeerd, los gebreid dekentje kan bijvoorbeeld zelfs de strakste sofa uitnodigend maken. Hebt u deze zomer mooie vakantiesouvenirs meegebracht? Dan is dit het perfecte moment om ze tentoon te stellen en uw interieur een persoonlijke toets te geven. Kies anders voor warme kleuren, zoals die van Afghaanse en oosterse geweven stoffen: diep wijnrood, karamelbruin ... Haal het herfstseizoen in huis met warme geel- en oranjetinten, maar hou het kleurenpalet neutraal genoeg. Zo moet u niet om de haverklap aan het herinrichten slaan.

Laat de Natuur in huis

Tapijten met textuur zijn ook een goede tip, want wie stapt er nu graag meteen na het ontwaken op koude tegels? Als u al een heerlijk warme parketvloer hebt, zorgt een tapijt er bovendien voor dat deze minder snel slijt. Speel met verschillende soorten randen, opvallende patronen en kleuren, want deze kunnen de look in de kamer prachtig afwerken. Voor een extra gezellige toets kunt u zelfs tapijten onder uw meubels leggen.

Laat uw ware kleuren zien

Nu de zomervakantie ver achter ons ligt, vallen we terug in onze dagelijkse routine. Maar die routine hoeft helemaal niet saai te zijn! Beschouw de herinrichting van uw interieur als een leuk vrijetijdsproject. Hebt u inspiratie nodig om in die positieve 'ik kan alles aan'-sfeer te komen? Dan kan een vleugje kleur wonderen doen. Kleuren zorgen niet alleen voor een vrolijke, inspirerende toets, maar zijn ook ideaal om uw persoonlijke stijl in uw interieur te verwerken. Beschouw het als een visuele opkikker!

Met kleur werken kan op verschillende manieren. Welke optie het best werkt, hangt af van uw stijl en van wat u met de kamer wilt doen. Wie graag op veilig speelt, kan de toon zetten met de vloer en de muren en daarna geleidelijk andere kleuren toevoegen. Want optellen is eenvoudiger dan aftrekken! Kies een neutrale of lichte vloerbedekking, zoals de koudgrijze of beige opties in de meeste van onze collecties, en volg dezelfde regel voor uw muurdecoratie. Zo creëert u een neutrale achtergrond waarop uw kleurenpalet prachtig tot zijn recht komt. Deze methode is ook ideaal voor grotere ruimtes, waar te veel kleur al snel overweldigend wordt.

Nu u uw canvas hebt voorbereid, is het tijd om kleuren toe te voegen. Denk aan een lichte, vrolijke sfeer. Primaire kleuren zoals geel of rood werken stimulerend, terwijl groen- of blauwtinten uw efficiëntie, concentratie en productiviteit verbeteren. Gebruik deze kleuren met mate: als u overdrijft, kan de ruimte u een overprikkeld gevoel geven. Ga eerder voor kleine accenten met accessoires, verlichting of decoratieve meubels, zoals een boekenplank of een opvallende stoel. Wilt u een blikvanger creëren? Laat dan één muur in het oog springen met een laag felle verf of opvallend behangpapier.

Mag het nog gewaagder? Ga dan voor een monochrome look met verschillende tinten van dezelfde kleur in de hele kamer, van de vloer en muren tot zachte interieurstukken. Deze methode geeft de ruimte een naadloze indruk en maakt kleine ruimtes optisch groter. Zorg er wel voor dat het geheel zacht blijft. Pastelkleuren zijn een goede tip, want ze geven de ruimte een kleur op een subtiele manier.

Laat u inspireren

Seizoensveranderingen zijn het ideale moment om de decoratie van uw woning op te frissen. Blijf nog even in de nomadische zomersfeer hangen door inspiratie uit verschillende culturen te halen. Hebt u tijdens uw laatste reis een lekker recept of een nieuw favoriet gerecht ontdekt? Bereid het eens zelf en nodig uw vrienden en familie uit om mee te genieten! Door van de keuken het kloppende hart van uw woning te maken, voelt elke dag aan als een feest. Begin met iets kleins, zoals een decoratiestuk, en voeg op basis daarvan texturen en kleuren toe om uw interieur een nieuwe look te geven. Denk maar aan een souvenir van uw zomervakantie of een voorwerp uit een land dat u graag wilt ontdekken. Wilt u een stap verder gaan? Vervang dan uw huidige vloer door exotische tegels of vinyloplossingen: denk aan de sfeer van een Spaans of Italiaans terras, een Marokkaanse riad of een rustieke hoeve. Met zoveel creatief combineerbare kleuren, formaten en patronen geeft u elke ruimte moeiteloos een volledig nieuwe uitstraling. Bovendien zijn beide opties erg onderhoudsvriendelijk en dus ideaal voor drukke ruimtes zoals de keuken.

Misschien is een muur met herinneringen aan uw zomerse avonturen wel een leuk idee? Leg uw collectie kunst en foto's op de vloer en zoek een rode draad tussen alle stukken, zoals een kleur of een geometrisch patroon. Groepeer deze stukken om samenhang te creëren. En denk eraan: kunst betekent niet alleen ingekaderde foto's of schilderijen. Ook dat prachtige Marokkaanse tapijt of die kleurrijke geweven mat uit Mexico zijn kunstwerken. Geef uw verbeelding vrij spel en laat uw persoonlijkheid helemaal tot uiting komen.

Welke stijl en welk budget u ook hebt: kleine aanpassingen zoals textiel of kleur en grotere veranderingen aan uw vloer en muren hebben een zichtbaar effect op elke ruimte. De sleutel is dat u een ruimte creëert waarin u elke dag graag thuiskomt, en dat u van een zorgeloze zomernomade in een herfstige huismus verandert wanneer de bladeren buiten goud kleuren.

Afbeeldingengalerij

voorgestelde collecties