Vinylvloer in de badkamer: doen of niet?

Vinylvloer in de badkamer: doen of niet?

Vinylvloeren worden veel gebruikt in de badkamer en dat is niet verwonderlijk als je de kenmerken op een rijtje zet. Ze zijn in eerste instantie bestand tegen vocht en water. Daarnaast voelen ze ook nog eens comfortabel en warm aan: ideaal om met je blote voeten op te lopen. Tot slot kan je met het vinyldesign heel wat kanten uit. 

Vinyl is 100% bestand tegen vocht en water

Douchen, een bad nemen, tanden poetsen, handen wassen, … Een badkamer is een natte en vochtige ruimte. Als je badkamermeubels en muurbekleding kiest, moet je hiermee dus rekening houden. Maar ook bij de keuze van vloerbedekking is water- en vochtbestendigheid een belangrijk aandachtspunt. Als je voor vinylvloeren opteert, mag je op beide oren slapen. Vinyl is namelijk een materiaal dat voor 100% bestand is tegen vocht en water(damp). Je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele schade, wat bijvoorbeeld bij hout niet geval is.

Warme en comfortabele vloerbekleding

Vinylvloeren in de badkamer zijn niet alleen een uitstekende keuze omwille van het waterafstotende effect. Ze zorgen ook voor een warme en gezellige look. Bovendien voelt vinyl heel comfortabel aan waardoor je er perfect met je blote voeten op kan lopen. Allemaal kenmerken die perfect passen bij badkamervloeren

Vinylvloeren in de badkamer: hygiëne en duurzaamheid

Een badkamer is een ruimte die veel wordt gebruikt. Aangezien er veel passage is, vormt hygiëne een belangrijk aandachtspunt. Een hygiënische vloerbekleding zoals vinyl garandeert een gezonde en onberispelijke binnenluchtkwaliteit.

Badkamervloeren krijgen het soms zwaar te verduren. Je doet er dan ook goed aan om een duurzame vloerbekleding te kiezen die tegen een stootje kan. Vinylvloeren zijn slijtvast en gaan heel lang mee. Bovendien kunnen ze een optimale prijs-kwaliteitverhouding voorleggen.   

 

Onderhoudsvriendelijke vloerbekleding

Niemand kijkt ernaar uit om uren in de weer te zijn met het poetsen van de badkamer. Je kiest dan ook maar beter voor een onderhoudsvriendelijke vloerbekleding. Vinylvloeren vergen heel weinig onderhoud. Wat moet je doen? Af en toe een natte dweil gebruiken en de vloer regelmatig met een neutraal schoonmaakproduct reinigen.