Volledige transparantie over materialen die bij Tarkett worden gebruikt

Volledige transparantie

Volledige transparantie over onze materialen. Gemoedsrust voor u.

Als we bij Tarkett zeggen dat we ons engageren om de hoogst kwalitatieve materialen te bieden, die bijdragen tot een gezondere en betere omgeving, dan menen we dat. En wel op zo’n manier dat we dit bewijzen door wetenschappelijke methoden te gebruiken en vervolgens de details over de impact van onze producten op een volledig transparante manier met u te delen. 

Volledige transparantie over materialen die bij Tarkett worden gebruikt

Dit is de reden waarom we een ecologische ontwerpbenadering hanteren van onze producten die voldoet aan internationaal erkende Cradle to Cradle®-principes, een materiaalbeoordeling die gebaseerd is op een circulaire economie. 95% van ons materiaal wordt onafhankelijk beoordeeld door derden, om er zo voor te zorgen dat ze voldoen aan uitzonderlijk hoge gezondheids- en milieunormen (die vaak veel hoger zijn dan de erkende industrienormen). We zijn continu op zoek naar manieren om onze bestaande materialen te optimaliseren of te vervangen door nog betere alternatieven, omdat we geloven dat we altijd beter kunnen.

Volledige transparantie over materialen die bij Tarkett worden gebruikt

Onze transparantiefilosofie leidde er ook toe dat we zeer gedetailleerde milieu-gerelateerde productbeschrijvingen (Environmental Product Declarations (EPD)) en verklaringen omtrent de materiële gezondheid (Material Health Statements (MHS)) van onze producten creëerden. Deze informatie, over de milieu-impact die gebaseerd is op levenscyclusanalyses, delen we met onze klanten, medewerkers en NGO’s. De MHS is uniek op de markt en is een onafhankelijk geverifieerde, wetenschappelijk onderbouwde verklaring die de gezondheidsrisico's en gevaren van materialen in een bepaald product schetst, tot op het allerlaagste niveau.

Volledige transparantie over materialen die bij Tarkett worden gebruikt

Wij geloven dat iedereen duidelijk wil kunnen zien en begrijpen wat er precies in de verschillende producten zit én wat de impact is die dergelijke materialen hebben. We streven daarom naar volledige transparantie. Zo willen wij het vertrouwen opbouwen dat nodig is om positieve veranderingen in onze en andere sectoren te bewerkstelligen. De verandering die nodig is om meer naar een duurzamere en veiligere, circulaire economie te gaan. Door deze volledige transparantie kunt u ook gerust zijn dat onze vloeren een juiste keuze zijn.

Bewuste keuzes Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

Inzicht in milieuproductverklaringen (EPD's)

Door aan klanten EPD-verklaringen te verstrekken die de milieueffecten van een product benadrukken, zijn we al verder gegaan dan de vereisten van continu evoluerende bouwvoorschriften en duurzame bouwcertificeringen. EPD's zijn gebaseerd op levenscyclusanalyses en staan centraal in onze duurzaamheidsstrategie. Ze stellen ons in staat manieren te identificeren om de ecologische voetafdruk van onze producten te verbeteren. Voor niet-experts zijn ze echter vaak ingewikkeld om te begrijpen, richten ze zich primair op milieuaspecten in plaats van gezondheidsaspecten en geven ze geen kwalitatieve details over de gezondheidsrisico's of effecten van afzonderlijke ingrediënten. De Tarkett MHS overbrugt deze informatiekloof en biedt nauwkeurige informatie over de gevaren en risico's van elk materiaal.

Introductie van Tarketts verklaringen omtrent materiaalgezondheid

De Tarkett MHS is een onafhankelijk geverifieerde, wetenschappelijk onderbouwde verklaring waarin de gezondheidsrisico's en gevaren van materialen in een bepaald product worden benadrukt, tot 100 ppm (0,01%). Met de introductie van de MHS vullen we de milieugegevens van onze EPD's aan.

De Tarkett MHS is eenvoudig te begrijpen en uniek op de markt. Het is ook de eerste stap naar Cradle to CradleTM-certificering en de continue optimalisatie van onze producten. De beoordeling door derden van onze materialen wordt uitgevoerd door de Environmental Protection Encouragement Agency (EPEA). Sinds 2010 heeft het EPEA-team meer dan 3.000 Tarkett-materialen beoordeeld op basis van C2C-criteria.

Verklaringen van Tarkett en EPEA

MHS-verklaringen en certificaten zijn beschikbaar voor klanten in de hele EMEA-regio. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Aanbevolen artikelen

MHS

Bekijk onze verklaringen over materiaalgezondheid.
Lees meer
 

EPD

Consulteer onze milieuproductverklaringen.

Lees meer

 

Download ons rapport over transparantie, ontdek onze benadering en kom meer te weten over MHS

Meer duurzame artikelen

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u gemakkelijk kunt ademen.