RENOVATIES EN INTERIEURS ZIEN ER BETER UIT MET VINYL!

RENOVATIES EN INTERIEURS ZIEN ER BETER UIT MET VINYL!

Tarkett nam een aantal klanten terzijde en stelde hen gerichte vragen over hun persoonlijke ervaring met vinyl. Hier leest u wat vier van hen te vertellen hadden.

Claire knapte de slaapkamers van haar kinderen op

Claire is 40 en woont in een appartement in de stad met haar twee kinderen, Adèle (10) en Arthur (11 maanden). Ze wilde de slaapkamers beter inrichten zonder alles te veranderen of haar budget te overschrijden. De bedoeling was om minder te hoeven schoonmaken en zo haar leven te vergemakkelijken.

Wat was uw prioriteit?

Ik was het tapijt beu, met zijn inktvlekken, de stukjes plasticine die erin bleven plakken en slijtagesporen van al het binnen- en buitengaan. Ik stofzuigde, schrobde en verwijderde de vlekken, maar de kamer bleef altijd wat vuil en verwaarloosd aandoen. Daarom besloot ik de vloer te vervangen door iets waar goed mee te leven valt, vooral met een peuter.

Waar koos u voor?

Eerst dacht ik aan een vloer die gemakkelijk zou zijn om schoon te maken, tegels bijvoorbeeld. Maar toen ik de vinylvloeren zag, met al hun kleuren en verschillende motieven, hoefde ik geen twee keer na te denken. Mijn keuze was zo gemaakt. Nu zat ik met een ander probleem: een overvloed aan mogelijkheden!

En toen?

Voor mijn dochter Adèle ging het allemaal om de juiste atmosfeer: een meisjeskamer in pastelkleuren en met geverfde houten meubels. Samen besloten we daarom de vloer te proberen afstemmen op de kleuren van de gordijnen ... en we vonden een effen houtlook die er perfect bij paste. Al haar vriendinnen wilden meteen haar idee overnemen! Voor Arthur, die 11 maanden oud is, koos ik ook een vinylvloer, maar dan kleurrijker: elektrisch blauw voor een speelse sfeer. Hij is egaal, maar tegelijk heel resistent, dus Arthur kan er met zijn autootjes op spelen, er overal op liggen en om het even wat omstoten. Even snel opvegen met een spons en klaar is kees. Geen zorgen meer om een ongelukje op het tapijt! Vinyl is waterbestendig, robuust en comfortabel – ideaal om je eerste stapjes op te zetten!

Zou u dezelfde keuze opnieuw maken?

Absoluut. Een vinylvloer kun je eenvoudig vervangen zonder dat het je een fortuin kost. Je haalt de oude eruit en legt een nieuwe wanneer de kinderen groter zijn en een nieuw design willen of wanneer je met een tiener zit die de kamer opnieuw wil inrichten.

Camilla en haar huisgenoten knapten hun flat op

Camilla is 25, heeft haar eerste baan gevonden en deelt een driekamerappartement in de stad met twee andere meisjes. Het is wat verouderd, maar een grondige ingreep is echt niet aan de orde. Na een opfrisbeurt zou het er al meteen wat gezelliger uitzien. Wat pakte je het eerst aan? De keuken. Die was afgrijselijk: vuile muren, oubollige kasten, stokoude, versleten tegels met vlekken en voegen die aan het verbrokkelen waren. Je kon zelfs je vrienden niet uitnodigen, want je zou ze het gevoel geven dat ze bij hun grootmoeder op bezoek waren! Als je een appartement deelt, kun je niet zonder een gezellige keuken, een tweede woonkamer waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waarom koos je voor een vinylvloer? We hadden niet veel geld en we hadden een vloer nodig die gemakkelijk te plaatsen en vlekbestendig was. We zijn geen handige doe-het-zelvers en met vinyl hoef je de tegels niet uit te breken! We vulden enkele voegen en legden een originele, felroze vinyl op rol. Als bij toverslag zag de keuken er helemaal anders uit. Meteen veel helderder. Alleen nog een paar stijlvolle barkrukken, wat kleurrijk keukengerei, enkele stickers op de deuren en alles oogde al veel vrolijker. Hoe was het resultaat? Een wereld van verschil! De keuken is nu ons pronkstuk – funky en een fantastische plek voor een babbel. Ik voel echt dat ik in een stijlvolle, toffe flat woon waar al mijn vrienden wel eens zouden willen logeren.

Pierre en Marie brachten meer comfort in hun huis op het platteland

Pierre en Marie zijn de gelukkige grootouders van acht kleinkinderen. Maar wanneer de hele bende ‘s zomers bij hen haar intrek neemt, is het er een drukte van jewelste! En de oude tegelvloer schoon proberen houden, was een nachtmerrie geworden …

Waarom was het tijd voor verandering?

We moesten ons oude huis aanpassen aan de nieuwe generatie. Het onderhoud moest eenvoudiger, vooral ‘s zomers, wanneer we met velen zijn en er de hele dag mensen af en aan lopen. Natte voeten, een glas dat omgestoten wordt, een bord dat sneuvelt: de oude tegelvloer had het allemaal genoeg meegemaakt en was dringend aan vervanging toe. Maar om dan voor een vinylvloer te kiezen ...

Waarom koos u uiteindelijk voor deze vloerbedekking?

Onze kinderen overtuigden ons om vinyl te overwegen. Toegegeven, we stonden niet te trappelen, want we dachten meteen aan de oude ‘plastic’ vloeren van onze grootmoeders. Maar toen we het vinyl zagen en voelden, stonden we versteld van de aanblik, de variatie en de kwaliteit. Als patroon kozen we generfde eik, een imitatie die je nooit van echt hout zou kunnen onderscheiden. In twee dagen was hij gelegd. En of we kosten gespaard hebben!

Voldoet jullie nieuwe vinylvloer aan jullie verwachtingen?

Schoonmaken is een echt plezier geworden. En stilistisch past hij perfect bij ons rustieke meubilair. De lichte eikkleur die we kozen, gaf ook daar een lichtere tint aan en doet het nog beter tot zijn recht komen! De verandering heeft ook aan de charme van de rest van het interieur geen afbreuk gedaan: onze woning heeft met de nieuwe vinylvloer al haar stijl behouden.