Parket of tapijt? Waarom kiezen, als de combinatie nog mooier is!

Parket of tapijt? Waarom kiezen, als de combinatie nog mooier is!

Ben jij mee met alle interieurtrends? Sla je je ideetjes netjes op via Pinterest of verzamel je ideeën uit interieurtijdschriften? Of heb je geen flauw benul van wat nu net ‘in’ is en wat niet? Maak je vooral geen zorgen. Want belangrijker dan de trends is of je huis een knus nest is: een plek waar je graag bent en waar gezelligheid nooit veraf is.

Het geheim van een warm nest

Van je thuis zo’n warme, gezellige plek maken is bovendien niet moeilijk. De ingrediënten: natuurlijke materialen, een persoonlijke toets, en voldoende hoekjes waar je je met een boek in kunt nestelen of waar je samen met vrienden een onvergetelijke avond kunt beleven. De materialen, kleuren en texturen lijken misschien van ondergeschikt belang, maar vergis je niet: je voelt je vanzelf meer op je gemak als je wordt omringd door zachte, behaaglijke materialen in vrolijke maar harmonieuze tinten dan wanneer je alleen maar koel, grijs beton om je heen hebt.

Een natuurlijke vloer met een knus tapijtje op de juiste plekken

Wie aan een natuurlijke, charmante vloer denkt komt al snel bij parket uit. Hout is tegelijk degelijk en zacht, strak en naturel, eenvoudig en toch gesofisticeerd. Maar ook tapijt is een kanshebber die je woning een huiselijke, gezinsvriendelijke toets geeft.

Gelukkig hoef je niet te kiezen. Combineer een houten vloer gerust met enkele welgemikte vloerkleden en matjes. Zo geniet je van een sobere, makkelijk te onderhouden vloer in je hele huis en kun je hier en daar toch een extra accent toevoegen. Ideale plekken om een tapijt te leggen op je parket- of laminaatvloer zijn de tv-hoek, lounge en speelkamer, maar ook in de slaapkamer en zelfs in de badkamer duiken de laatste tijd almaar meer vloerkleden op!

Aandachtspunten voor wie parket en tapijt combineert

  • Een houten vloer is zacht, maar soms ook glad. Om ervoor te zorgen dat je matten geen loopje met je nemen, voorzie je het best een antislipstrip of antislipondertapijt.
  • Durf te spelen met contrasten bij de keuze van je tapijtje. Een wollen, hoogpolig vloerkleed geeft je strakke interieur meteen meer ‘punch’!
  • Op bepaalde plekken leg je beter géén vloerkleden. Onder je bureau, bijvoorbeeld, want de wieltjes van je bureaustoel rijden allesbehalve vlot op dik textiel.