Parket collecties 2019

Parket collecties 2019

Er gaat niets boven de schoonheid van een houten vloer. Zijn korrel en textuur geven een natuurlijke warmte aan elk interieur, van slaapkamer tot woonkamer, keuken tot hal. De expertise van Tarkett op parket dateert uit de jaren 1880. Tegenwoordig is deze vaardigheid en vakmanschap het erfgoed dat ons in staat stelt een natuurlijk stijlvol assortiment vloeren te maken dat duurzaam, recycleerbaar en gemakkelijk te installeren is. Al onze houten vloeren combineren de authenticiteit van traditie met exclusiviteit, langdurige duurzaamheid en verschillende stijlen en kleuren om uit te kiezen. Of u nu de puurheid van zachte en uitnodigende tinten, vintage karakter of een gedurfde, design-look wilt, onze collectie heeft een houten vloer om uw huis te verfraaien.

Het verhaal achter onze houten vloeren

Het verhaal van Tarkett vindt zijn oorsprong in Zweden - een land rijk aan bossen. Hieruit vloeit een passie voor hout voort en de vaardigheden om het te transformeren voor de elementaire menselijke behoeften van woningen, meubels en vloeren. Van de schoonheid van de natuur tot de hand van een expert, deze knowhow is sindsdien van generatie op generatie van mannen en vrouwen bij Tarkett sindsdien overgegaan. Hoewel de productie met moderne middelen is getransformeerd, blijven de fundamentele kennis en vakmanschap bestaan. Lees meer over het verhaal van onze parketvloeren in ons nieuw parket magazine:

Hoe een houten vloer kiezen?

Onze parketvloeren zijn er in verschillende houtsoorten, dessins, oppervlakte-effecten, plankbreedtes en patronen die passen bij elke smaak en levensstijl. Het kiezen van de een of de andere van deze opties zal helpen om verschillende sferen te creëren, van de rustieke houten vloerstijl tot een meer grootstedelijke en verfijnde look. Zo zijn brede planken vloerafwerkingen de trend en de bredere planken die u kiest, des te verfijnder uw interieur eruit zal zien.
Uw nieuwe parketvloer moet ook op uw levensstijl zijn afgestemd en het kiezen van de juiste oppervlaktebehandeling en installatie is net zo belangrijk. Lees ons nieuw parket Magazine voor meer informatie over deze verschillende opties en hoe deze het interieur van uw huis kunnen verbeteren:

Duurzaamheid en kwaliteit

Onze houten vloeren zijn ontworpen en gemaakt om onze klanten te helpen mensenvriendelijke binnenruimtes te creëren. Onze houten vloeren zijn Cradle-to-CradleTM Silver-gecertificeerd, wat betekent dat ze zijn geëvalueerd in vijf categorieën van menselijke gezondheid en milieu-impact. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor energieterugwinning en als alternatief voor het maken van nieuwe producten. We selecteren ons hout zorgvuldig voornamelijk uit duurzame bossen in Zweden en Finland. We gebruiken de hele boomstam en laten het graan en patroon het ontwerp vormen voor mooie, onderscheidende vloeren met natuurlijke warmte. We werken ook samen met wereldwijde organisaties die duurzame bosbouw en biodiversiteit promoten. Meer dan 60% van ons hout is FSC® of PEFC ™ -gecertificeerd. Lees meer over onze Duurzame aanpak in ons Parket Magazine:

Installatie en onderhoud

Om de perfecte finishing touch voor uw vloer te krijgen, bladert u door onze selectie accessoires, van houten plinten tot overgangsprofielen, pijpkragen of houten trapneuzen. En om uw vloeren dagelijks te onderhouden, bieden wij een selectie verzorgingskits voor verschillende soorten vloeren, evenals reparatiekits en verfrissers om de schoonheid van uw vloeren te verlengen.