Modulaire PVC-vloeren: het nieuwe laminaat in grote bedrijfsruimtes

Modulaire PVC-vloeren: het nieuwe laminaat in grote bedrijfsruimtes

Vloerbekleding in grote bedrijfsruimtes en kantoren moet aan heel wat strenge eisen beantwoorden. Duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid zijn twee belangrijke aandachtspunten. Uiteraard is ook de uitstraling van de vloerbekleding van belang. Modulaire PVC-vloeren hebben alles in zich om daarop in te spelen. In dit artikel kom je er meer over te weten.

Modulaire PVC-vloeren bieden oneindig veel mogelijkheden

Modulaire PVC-vloeren kun je volledig op maat samenstellen. Je kiest zelf de vorm, de structuur en de afmetingen. De mogelijkheden zijn ongezien op het gebied van kleuren, patronen en oppervlaktestructuren. Op die manier krijg je een vloer die volledig aan je wensen beantwoordt en waar je lang van kunt genieten. Bovendien passen modulaire PVC-vloeren bij alle interieurstijlen: van landelijk, klassiek, modern en design tot vintage.

Duurzaamheid bij uitstek

Grote bedrijfsruimtes worden veel gebruikt. De vloerbekleding krijgt het dan ook hard te verduren en moet tegen een stootje kunnen. Modulaire PVC-vloeren bieden hier soelaas. Ze bestaan uit een doorzichtige slijtlaag en een extra beschermende PUR-laag. Op die manier krijg je een vloer die heel duurzaam is en lang meegaat.    

Bovendien is dit soort vloerbekleding heel onderhoudsvriendelijk. Niet onbelangrijk in grote ruimtes waar er veel passage is.


Een optimale binnenluchtkwaliteit

Vloeren hebben een aanzienlijke impact op de binnenluchtkwaliteit. Geen onbelangrijke factor in bedrijfsruimtes en kantoren. Zowel VOS (vluchtige organische stoffen) als ftalaten spelen hierbij een rol. VOS zijn stoffen die door bouwmaterialen en vloeren worden afgescheiden en die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Ftalaten zorgen er dan weer voor dat PVC-producten flexibel zijn. Beide componenten moeten tot een minimum worden beperkt om een gezond binnenklimaat te verkrijgen.   

Tarkett hecht veel belang aan duurzaamheid en onze modulaire PVC-vloeren voldoen ruimschoots aan de Europese wetgeving op het gebied van VOS en ftalaten. 

Interesse? Ontdek ons gamma modulaire PVC-vloeren voor professioneel gebruik.