Maria's interieurtips voor de kinderkamer met Starfloor Click Ultimate luxevinyltegels

Maria's interieurtips voor de kinderkamer met Starfloor Click Ultimate luxevinyltegels

Vertel ons iets over jezelf ...

Ik heet Maria en ik hou van interieurspullen en decoratie. Mijn avontuur begon toen ik een paar jaar geleden Instagram ontdekte. Via die weg toon ik nu foto's van mijn huis en deel ik mijn ideeën met de wereld. Ik vind het leuk dat ik zoveel mensen kan bereiken en kan laten meegenieten van mijn hobby. Via Instagram deel ik mijn passie en mijn bewondering voor mooie, goed ontworpen spullen met al mijn volgers.
Om je een beeld te geven van mijn gevoel voor decoratie: voor mijn eigen interieur liet ik me inspireren door de Scandinavische stijl. Ik combineer graag meubels van natuurlijk berken- of beukenhout en witte, gelamineerde meubels. Met hun eenvoudige lijnen en strakke designs zorgen deze stukken voor een lichte, opgeruimde look en geven ze de ruimte een ontspannen, functionele uitstraling. Meestal gebruik ik lichte tinten als basiskleur, die ik dan combineer met kleurrijke stoffen of andere leuke, decoratieve accessoires. Daarnaast gebruik ik graag zwart-witte stoffen met planten, dieren of geometrische patronen.
Ik vind het geweldig dat ik deze passie met iedereen kan delen. En ik ben er dankbaar voor dat ik me op deze manier creatief kan uitleven.

Hoe belangrijk vind jij de vloer in een interieur?

Ik vind dat er bij het ontwerpen van een woning meestal te weinig over de vloer wordt nagedacht. Vaak denken mensen alleen na over het meubilair dat erop komt te staan en hoe ze de muren zullen aankleden. Maar eigenlijk is het de vloer die de stijl grotendeels bepaalt. Als je erover nadenkt, is de vloer een kamergroot oppervlak dat de visuele uitstraling van de ruimte beïnvloedt en het hele interieur samenbrengt. Daarom vind ik dat een interieurproject alleen geslaagd kan zijn als je de juiste vloer kiest.

Welke tips heb je voor mensen die op zoek zijn naar de juiste vloer voor hun kinderkamer?

Toen ik de vloer van mijn kinderkamer koos, keek ik vooral naar de slijtvastheid. Voor je het weet begint de baby te kruipen, daarna leert hij al snel stappen en hij zal jarenlang op deze vloer spelen. Een vloer die tegen een stootje kan, is dus broodnodig. Als je een nieuwe woning hebt, is de vloer waarschijnlijk al degelijk genoeg en moet je de kamer alleen nog aankleden met meubels en accessoires. Is dat niet het geval, dan moet je een oplossing zoeken. Bij ons lag een oude vloer en daarom ging ik op zoek naar een vloerbekleding die aan mijn eisen voor duurzaamheid voldeed. Uiteindelijk koos ik de Starfloor Click Ultimate 30 luxevinyltegels van Tarkett. Het is een prachtige, stevige vloer die goed bestand is tegen vallende voorwerpen, schuurplekken en krassen. Als één plank onherstelbaar beschadigd of vervuild is, kan ik deze gewoon uit de vloer halen en vervangen door een nieuwe. Dat is nog een troef die me over de streep heeft getrokken, want zo kan ik op beide oren slapen.

Wat zijn je favoriete decoratietrends voor kinderkamers?

Zoals ik al zei, kan de Scandinavische stijl me echt wel bekoren. Die komt bij ons dus ook terug in de kinderkamer. Ik werk graag met een vrij aparte kleur: zwart. Als je op een slimme manier een beetje zwart in je interieur verwerkt, ziet het er meteen een stuk moderner en stijlvoller uit.
Zwart is een van de moeilijkste tinten als het op interieurdecoratie aankomt. Mensen associëren het vaak met negatieve gevoelens en het maakt de ruimte minder licht. Maar deze tint heeft ook iets elegants en geeft de omgeving pit en karakter. Mijn tip? Gebruik zwart precies om die positieve eigenschappen in de kijker te zetten.

Zo doe ik het:
• Combineer zwart met een ruime witte achtergrond voor een mooi evenwicht.
• Gebruik kleine zwarte accessoires, zoals kussens, fotolijsten of kleine meubels.

Heb je specifieke tips voor kleine kinderkamers?

Ik zou gaan voor neutrale tinten als basis. Als de muren in een kleurtje steken of behangen zijn, raad ik aan ze wit te schilderen. Dat ziet er netjes uit en zorgt voor meer licht en een ontspannen sfeer in de ruimte.
De volgende stap: speel met verschillende soorten textiel om de look van de kamer te bepalen. Denk aan het motto 'less is more': reorganiseer de kamer en haal onnodige of ouderwetse voorwerpen weg. Zet hier en daar een nieuw decoratiestuk (misschien zelfs een doe-het-zelfprojectje?) en je ziet meteen een groot verschil. Op social media vind je tegenwoordig heel wat inspiratie en ideeën om verschillende ruimtes in te richten of om zelf decoratiestukken te maken voor erg weinig geld.

Heb je specifieke tips voor kleine kinderkamers?

Naarmate kinderen groeien, veranderen hun behoeften en dan moet je hun kamer ook bijsturen.

Ik raad gewoonlijk aan om vanaf het begin elementen te gebruiken die lang kunnen meegaan. Een speciale hoek met een kledingrek om je favoriete baby-outfits op te hangen, bijvoorbeeld. Met een mooie tak die je tijdens een gezinswandeling in het bos hebt gevonden, een houten stok, een paar touwen en/of een boekenplank kun je een hippe, originele hoek maken.

Een andere leuke optie die ik zelf geweldig vind, is een lees- of speelhoek. Je hebt geen groot budget nodig: met een beetje handigheid, improvisatie en een doek kun je een gezellig 'tentje' maken. Leg er een laken of tapijt neer, zodat je kind er graag gaat zitten. Een paar kussens erbij, een mand met speelgoed of boeken binnen handbereik en klaar! Je kind heeft nu een eigen uitnodigend leeshoekje om zich in te nestelen.

Je hebt Starfloor Click Ultimate 30 in de kamer van je zoontje geplaatst. Welke voordelen hebben jou overtuigd om deze collectie te kiezen?

Voor mij was het belangrijkste punt dat deze vloer zo snel op zijn plaats ligt. Starfloor Click Ultimate 30 was erg snel, schoon en eenvoudig te leggen. De vloer is bovendien niet alleen slijtvast, maar ook waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Wat het design betreft, ben ik verliefd geworden op de levensechte houtlook. De matte afwerking geeft deze unieke vloer een erg natuurlijke uitstraling.
Nog een eigenschap die ik erg handig vind in de kinderkamer, is het akoestische comfort. In de vloer zelf is al geluidsdemping verwerkt, waardoor je zonder extra akoestische isolatie makkelijk een rustgevende ruimte creëert. Voor de duidelijkheid: deze vloer dempt tot 18 decibel.

Kun je wat meer vertellen over het plaatsingsproces? Hoe lang duurde het?

Zoals ik al zei verliep de plaatsing vlekkeloos. Dankzij het modulaire systeem is Starfloor Click Ultimate 30 erg eenvoudig te plaatsen en heb je amper gereedschap nodig. Er komt zelfs geen lijm bij kijken, want de brede planken klikken stevig in elkaar vast. In zo'n vier uur tijd hadden we de vloer in een ruimte van twaalf vierkante meter geplaatst. Toen mijn kinderen thuiskwamen na hun schooldag, was hun kamer al helemaal klaar en ze konden dezelfde nacht al in hun eigen bed slapen. Wij konden dus ongestoord verder!

Vond je het gemakkelijk?

De plaatsing was erg eenvoudig en praktisch. Dankzij het clipsysteem konden we de Starfloor Click Ultimate 30 vloer plaatsen zonder zware meubels uit de kamer te moeten zeulen. We konden dus met het hele gezin ons gewone gangetje gaan zonder dat we onze dagelijkse routine moesten onderbreken. De kast en twee bedden bleven zelfs gewoon in de slaapkamer staan terwijl we de vloer plaatsten. We moesten alleen de meubels van de ene kant naar de andere verplaatsen. Kortom: het was kinderspel!

voorgestelde collecties