HOE VERZORG EN ONDERHOUD JE EEN VINYLVLOER?

HOE VERZORG EN ONDERHOUD JE EEN VINYLVLOER?

Vinylvloeren zijn niet enkel stijlvol en eenvoudig te installeren, maar ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, zodat ze u minder zorgen en een gezonde, hygiënische woning opleveren.

Dat komt doordat Tarkett zijn nieuwe generatie vinylvloeren een speciale oppervlaktebehandeling geeft opdat ze nog beter bestand zouden zijn tegen krassen of vlekken en zo weinig mogelijk reiniging en regelmatig onderhoud nodig zouden hebben. Neem de volgende stappen om uw vloer er even goed te laten uitzien als de dag waarop hij werd gelegd:

Dagelijks

Stof opvegen met een bezem of stofzuigen. Zo vermijdt u dat stof of vuil zich ophoopt en vereenvoudigt u het onderhoud van de vloer.

Wekelijks

Maak de vloer wekelijks schoon met een vochtige dweil, met lauw water en een neutraal schoonmaakmiddel. Dat helpt vuil te verwijderen en houdt de vloer in topconditie. Denk eraan dat u niet veel water hoeft te gebruiken om uw vloer te reinigen en dat u een lichte vloer vaker moet schoonmaken.

Vlekken verwijderen

Behandel vlekken onmiddellijk, bijvoorbeeld door de vloer lokaal schoon te maken met een nylonspons en een neutraal schoonmaakmiddel. Verwijder de vlek van buiten naar binnen toe en gebruik vervolgens vers water om de plek af te spoelen en schoon te vegen.

  • olie, azijn of citroensap: onmiddellijk verwijderen, aangezien ze het oppervlak van uw vinylvloer kunnen doen verkleuren
  • inkt, tomatensap en -saus of bloedvlekken kunt u verwijderen door sterk verdunde alcohol rechtstreeks op de vlek aan te brengen en enkele minuten te laten inwerken zonder te schrobben. Vervolgens spoelt u de vlek weg met water
  • roest dient te worden verwijderd met een schuursponsje en afgespoeld met water
  • pen- en stiftstrepen wrijft u eenvoudig weg met wat terpentine op een doek en door ze goed af te spoelen met water

5 tips voor reiniging en onderhoud

  1. Voorzie de poten van zware meubels, stoelen en tafels van meubelglijders (bijvoorbeeld van vilt).
  2. Vermijd rubberen meubeldoppen op voorwerpen die op uw vinylvloer staan, aangezien ze vlekken kunnen achterlaten.
  3. Leg bij elke ingang een deurmat om te vermijden dat stof en vuil worden meegebracht en om het reinigen te vereenvoudigen. Die vangen al ongeveer 80% van alle vuil op!
  4. Maak uw vloeren schoon met een natuurlijk, mild of neutraal reinigingsmiddel.
  5. Zorg dat warme voorwerpen zoals verwarmingstoestellen, as of kolen zich op een veilige hoogte/afstand van uw vinylvloer bevinden.

Reinig een vinylvloer nooit met:

schurende poeders
bruine zeep
aceton of solvents
was of vernis
producten op oliebasis
een stoomreiniger