6 VRAGEN VOOR MURIEL, BLOGGER OVER INTERIEURDESIGN

6 VRAGEN VOOR MURIEL, BLOGGER OVER INTERIEURDESIGN

Wat roept een vinylvloer bij jou op?

Een heel trendy hedendaagse stijl die je leven gemakkelijker maakt.

Denk je bij een opknapbeurt automatisch aan vinyl?

Natuurlijk! Een vinylvloer is een goed middel om een kamer in te richten zonder te diep in de buidel te tasten. Vooral omdat je kunt kiezen uit een enorme verscheidenheid aan designs, waaronder imitaties van steen, tegels en hout.

In welke setting stel jij je een vinylvloer voor?

Hun reinigingsgemak en bestendigheid maakt vinylvloeren interessant voor om het even welke setting. Ik kan moeiteloos op tal van contexten komen waarin ze perfect zouden passen. In een keuken in ‘American diner’-stijl, bijvoorbeeld, met een leuke zwart-witte dambordvloer, in een woonkamer in noordse stijl met prachtig ‘vinylhout’ of in een hypermoderne en stijlvolle badkamer, waar het vinyl het uiterlijk heeft van grote donkere tegels.

Welke meubels, voorwerpen en verschillende materialen zou je combineren met een vinylvloer?

Ik ben een trouwe aanhanger van de Scandinavische stijl, dus ben ik helemaal weg van vinylvloeren die eruitzien als wit parket. Als grote fan van vloerkleden zou ik er een mooie nabij de sofa leggen om 's winters een gezellige hoek te hebben. Een vinylvloer biedt het voordeel dat hij, in tegenstelling tot tegels, niet koud aanvoelt, maar een groot vloerkleed schept altijd een aangenamere sfeer in de woonkamer. Ik zou voor elk raam ook een paar jaloezieën van bamboe hangen en een heleboel kaarsen in de kamer zetten om deze winter voor een echte noordse look te gaan!

 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van vinyl?

Naast de uitgebreide designopties die in elk interieur passen (van houtimitatie tot tegels of mozaïek, en om het even welke schakering van donkere of lichte kleuren ...) spreken mij het installatie-, onderhouds- en reinigingsgemak het meest aan. Vinylvloeren passen zoveel beter bij ons drukke moderne leven. Ik ben echt geen crack in doe-het-zelven en heb er ook het geduld niet voor! Een vinylvloer kun je na enkele jaren gemakkelijk vervangen en is veel minder fragiel dan andere soorten vloerbedekking – zelfs tegels.

Heb jij vooroordelen tegenover vinyl?

Dat zou ik niet zeggen! Ik heb mijn eigen bedrijfje opgericht waarmee ik stickers maak als wanddecoratie, dus ik werk elke dag met vinyl. Ik weet precies hoe duurzaam en gebruiksvriendelijk het is.