GEEF UW WONING WAT SCANDINAVISCHE STIJL

GEEF UW WONING WAT SCANDINAVISCHE STIJL

Als u uw interieur een Scandinavische look wilt geven, zijn er vier elementen die u niet mag vergeten: eenvoud, licht, neutrale kleuren en hout.

1. Eenvoud

Als weerspiegeling van het noordse landschap en als comfortabele cocon tijdens de koude wintermaanden is een Scandinavisch interieur zo open en zo ordelijk mogelijk. Het meubilair moet vooral praktisch en comfortabel zijn, met zuivere lijnen.

Niet iedereen houdt van grote ruimtes, maar je kunt een kamer wel wat meer volume geven door vloerpatronen en tinten te selecteren die spelen met perspectief: de vloerplanken in de lengterichting van de kamer leggen, lange en brede planken kiezen in de woonkamer of de vloer een lichtere kleur geven.

2. Licht

Licht en verlichting zijn onmisbaar wanneer de winters lang en de dagen kort zijn. Meerdere lampen die over de kamer verspreid worden, geven ze een zekere textuur en warmte.

Een glanzende afwerking reflecteert het licht, net als een lichte kleur. Een matte afwerking of een donkere tint voelt dan weer warmer en intiemer aan.

 

3. Neutrale kleuren

Het wit en de natuurlijke tinten uit het Scandinavische landschap geven een gevoel van ruimte en stilte. Net zoals de kleurrijke noordse architectuur voor leven zorgt in de anders sobere omgeving, kunt u witte muren aanvullen met één gekleurde wand, felle kussens of andere kleurrijke accessoires afhankelijk van het seizoen.

Beuken-, berken-, eiken- en vurenhout passen allemaal uitstekend in een Scandinavisch interieur. De afwerking kan natuurlijk zijn of geborsteld en wit of grijs gebeitst. Gekalkte vloerplanken verlenen het vertrek ook een elegant, landelijk uiterlijk. En natuurlijk werkt een vacht of een vloerkleed de gezellige of bruisende sfeer helemaal af.

4. Hout

Natuurlijke materialen warmen een witte, neutrale ruimte op en maken er een gezellige cocon van: katoen, wol, een lederen bank, een plaid van mohair, linnen gordijnen en natuurlijk hout voor het meubilair en de vloer.

De uitgestrekte bossen in het noorden leveren rechtstreeks de grondstof voor het huis en het interieur. Daarom zijn de vloeren van Tarkett ook zo populair in Scandinavië: het hout voor onze parketten komt grotendeels uit bossen in de buurt van onze Zweedse fabriek.

Maar vergeet ook zeker vinyl of laminaat niet. Die kunnen u de ultieme Scandinavische ervaring geven, maar kosten minder en zijn eenvoudiger te onderhouden.

In dit magazine vindt u in het hoofdstuk ‘Alles over vloeren’ informatie over de verschillende soorten vloerbedekking en onze ‘Vind uw vloer’-tool helpt u aan de vloer die het best bij u past.