Vloerbekleding in de kinderkamer: zo creëer je een speelparadijs

Vloerbekleding in de kinderkamer: zo creëer je een speelparadijs

De vloerbekleding van een kinderkamer krijgt het zwaar te verduren. Trappelende voetjes die er dag in dag uit in het rond stuiven, vallende drankjes, kruimels en kleverige snoepjes. En dan nog het drukke speelgoedverkeer, van boerderijtractoren tot legokastelen. Een slijtvaste vloer is dus geen luxe maar een noodzaak.

Duurzaam en kindvriendelijk

Onze tip voor de kindvriendelijkste vloer? Vinyl. Dat is prettig in het onderhoud en verdraagt de gekste kinderkuren, of ze er nu op gaan waterverven of rolschaatsen. Vinyl vloerbekleding overleeft krassen en vlekken alsof er nooit iets gebeurd is. En bovendien heeft vinyl een slipvast oppervlak: je kleine snelheidsduivel glijdt dus niet uit in een enthousiaste bocht.

Speels en kleurrijk: hier kan het!

Van veelzijdigheid gesproken: vinyl vloerbekleding bestaat in de vrolijkste designs. Je tovert de kamer om tot een speelparadijs met kleurrijke patronen of originele tekeningen. Zo wordt de hele kamer een raceparcours of een snoepjeswinkel, de persoonlijke vertrekken van een prinses of de inspirerende studio van een jonge Picasso.

Het lot van vloerbekleding in de kinderkamer

Kies je voor een gek dessin of knalkleuren? Dan zit de kans erin dat je kleine spruit je op een mooie dag te kennen geeft dat het tijd is voor iets nieuws. De vloer is te kinderlijk geworden, hij is niet meer cool, het moet anders. Maar op dat moment heeft je vloerbekleding al vele jaren goed dienst geleverd, en is vervanging een logische volgende stap. En ook hier scoort vinyl heel goed. Vinylvloeren kan je namelijk gemakkelijk vervangen.

Vloerbekleding kiezen op de groei

Het alternatief voor die vrolijke vloer met zijn beperkte houdbaarheidsdatum? Neutrale tinten en een klassieke stijl. Een vinylvloer met houttekening doet het prima van babytijd tot tienerkamer. Je kleedt de kamer aan naargelang de leeftijd van je kind, van ukkepuk tot koppige puber. En de vloer groeit mee, van binnenspeeltuin tot tienerheiligdom.

Benieuwd hoe onze kids-collectie eruitziet? Bekijk ons designconcept voor kinderkamers of verken zelf de mogelijkheden voor kinder- en speelkamers in onze roomdesigner.