Vinyltegels: perfect voor de renovatie van je toilet

Vinyltegels: perfect voor de renovatie van je toilet

Vinyltegels in het toilet: het lijkt op het eerste gezicht een wat vreemde combinatie, maar dat is het allerminst. Vinyltegels zijn namelijk duurzaam, onderhoudsvriendelijk en ze bieden tal van mogelijkheden op het gebied van afwerking en design. 

Vinyltegels zijn comfortabel en praktisch

Als je een kamer wilt renoveren, komt de vloerbekleding ongetwijfeld ook aan de beurt. Dankzij een nieuwe vloer krijgt je woonkamer, badkamer of keuken meteen een frisse aanblik. En dat geldt ook voor je toilet. Vinyltegels zijn een stijlvolle, comfortabele en praktische oplossing. De installatie is gemakkelijk (zo beschikt het Starfloor Click 50 gamma over een handige klikverbinding die perfect sluit) en verloopt snel.

Licht, matig of intens gebruik

Vinyltegels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Hoe dikker de vloer, hoe duurzamer. Bovendien is de slijtlaag van groot belang voor de levensduur van je vloerbekleding. Het is zaak om je keuze af te stemmen op het gebruik: licht, matig of intens. Is er veel passage (bijvoorbeeld in een woonkamer), dan heb je een duurzame en dikkere vloer nodig met een slijtlaag van 0,5 millimeter. In ruimtes en kamers die minder frequent gebruikt worden (zoals slaapkamers), volstaat een slijtlaag van 0,3 millimeter.

Veelzijdigheid bij uitstek

Heb je een moderne, klassieke of landelijke woning? De vinyltegels uit de Starfloor-collectie zijn geschikt voor elke stijl. Dit zijn de mogelijkheden:

  • oude-eikenlook in natuurlijke tinten
  • eigentijdse stijl voor een urbane sfeer
  • zachte mineraaltinten met een moderne uitstraling
  • klassieke houtdessins die garant staan voor stijl en authenticiteit

Vinyltegels onderhouden

Hygiëne is heel belangrijk in het toilet. Je hebt dan ook een vloerbekleding nodig die duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Vinyltegels voldoen aan beide eigenschappen. Zorg ervoor dat je de vinylvloer regelmatig schoonmaakt. Je doet er goed aan om zand meteen te verwijderen en geen chemische producten te gebruiken die je vloer kunnen beschadigen.

Meer weten? Ontdek onze Starfloor-collectie en laat je inspireren!