Hoe installeert u uw vinylvloer?

Hoe installeert u uw vinylvloer?

Vinyl is een van de eenvoudigste vloeren om te installeren. Hoe u uw vloer installeert, hangt af van het vinylproduct dat u kiest en van de installatie-instructies van de fabrikant.

Ongeacht het type vinylvloer dat u kiest, moet u nog enkele voorbereidende stappen ondernemen. Als voorbereiding, moet u het volgende doen:

• In de meeste gevallen moet u de bestaande vloerbedekking verwijderen. Er zijn echter enkele uitzonderingen. Rigide LVT kan bijvoorbeeld rechtstreeks op stenen vloertegels en de meeste bestaande ondervloeren worden geïnstalleerd. Vinylrol kan over linoleumbekleding worden gelegd, maar de vloer moet in goede staat zijn, zonder barsten en vooraf worden schoongemaakt. Het wordt niet aanbevolen om vinylrollen of LVT op tapijt of zeer flexibele plastic bekledingen met textiel- of schuimrug zoals oude vinylvloeren te installeren. Het wordt ook niet aanbevolen om vinylrol op tegels te plaatsen vanwege het telegrafische effect waar de voegen van de tegels zichtbaar worden op het oppervlak van de vinylrol. Als u op stenen tegels installeert, moet u een egalisatiemiddel gebruiken om ervoor te zorgen dat de vloer vlak is.
• Zorg ervoor dat de ondervloer droog, schoon en vlak is.
• Haal uw vinylvloer uit de verpakking en bewaar deze minimaal 24 uur in de ruimte waar deze moet worden geïnstalleerd, zodat deze zich aan de kamertemperatuur kan aanpassen.

Hoe installeer je LVT?

Er zijn verschillende manieren om LVT te installeren, maar een van de snelste en gemakkelijkste manieren is om het kliksysteem te gebruiken.

Starfloor Click-producten zijn ontworpen voor klikinstallatie, wat twee eenvoudige en veelzijdige installatiemethoden mogelijk maakt:

Hellen - Deze methode wordt gebruikt voor onze Starfloor Click 30-collectie. Het maakt hoekvergrendeling mogelijk, waarbij planken of tegels onder een hoek langs zowel hun korte als lange uiteinden worden geïnstalleerd
Push-down - Deze methode wordt gebruikt in onze Starfloor Click 55- en Starfloor Click Ultimate-collecties en omvat het gebruik van een rubberen hamer aan de korte zijde om de vinyltegels of planken naar beneden te tikken.

Dankzij kliksysteemtechnologie gaat het installeren van uw LVT-vloer moeiteloos en snel. Omdat LVT een eenvoudig modulair systeem is, is het ook niet nodig om al het meubilair uit de kamer te verwijderen tijdens de installatie. U kunt eenvoudig uw vinylvloer stap voor stap installeren door uw meubels onderweg door de kamer te verplaatsen.

Hoe installeer je Starfloor Click 55

 

Hoe installeer je Starfloor Click Ultimate Rigid LVT

 

Hoe installeer je een Vinyl rol?

Er zijn drie manieren om een Tarkett vinylrol te installeren. Het type installatiemethode dat u gebruikt is afhankelijk van het product dat u kiest en ook van de grootte van de kamer.

• Volledig losliggend - leg eenvoudig uw vinylvloer op de ondervloer. Vervolgens moet u de vloer uitrollen en op maat snijden. We raden deze methode aan voor kleine ruimtes van minder dan 12 m².
• Half losliggend - gebruik dubbelzijdige ducttape rond de kamer om de vloerbekleding vast te zetten. We raden deze methode aan voor middelgrote oppervlakken tussen 12 en 25 m².
• Volledig gelijmd - met behulp van een lijm op waterbasis, zoals Tarkospray, de eenvoudige en milieuvriendelijke oplossing van Tarkett. We raden deze methode aan voor grote oppervlakken van meer dan 25 m².

De belangrijkste installatiemethode voor Tarkett-vinylrol is de half losliggende methode, die ook de meest DIY-vriendelijke optie is. Een eenvoudig mes is meestal het enige gereedschap dat je nodig hebt.
 

Hier zijn de verschillende stappen om een vinylrol te installeren als je een grote kamer hebt:

Gereedschap nodig :
- Handschoenen - Meetlint
- Potlood - PVC koudlassen
- Dubbelzijdige tape - Masking tape
- Mes met gebogen blad - Mes met recht blad
- Roller
- Stalen liniaal


1. Knip na 24 uur acclimatisering vellen met marges van 5 cm en laat ze 24 uur rusten voor ontspanning.
2. Plan een nauwkeurige lay-out om een evenwichtig uiterlijk van de vloer te verkrijgen.
3. Afhankelijk van de grootte van de kamer en de breedte van uw vloer, kan een installatie met meerdere vellen vereist zijn. Dan kan een koudlassen nodig zijn voor de naadafdichting.
 

4. Teken de referentielijn (kruising van de bladen).
5. Plaats dubbelzijdige tape op de rand.
6. Plaats het vel langs de referentielijn.

7. Overlap de vellen en lijn de voegen uit.
8. Trim de vloer langs de muur.
9. Knip de vellen dubbel.

10. Na dubbel snijden vouwt u één vel op en volgt u de verbindingslijn (voor tape-positionering)
11. Plaats de dubbelzijdige tape over de verbindingslijn. Verwijder de beschermfolie en plaats de 2 vellen strak van rand tot rand.
12. Plaats de plakband over de voeg.

13. Druk met de rol op de afplakband om blaren te voorkomen.
14. Snijd de afplakband langs de naad met het gebogen mes.
15. Gebruik koud lassen door de naald in de naad te brengen en druk zachtjes op de tube om een continue stroom van de oplossing langs de naad te krijgen.

16. Verwijder na 10 minuten drogen voorzichtig de plakband.
17. Je vloer is nu geïnstalleerd.

Wat is de snelste en gemakkelijkste vinylvloer om jezelf te installeren?

Als u wilt renoveren en de beste resultaten wilt in de snelst mogelijke tijd, biedt Tarkett een reeks vinylvloeropties die snel en eenvoudig te installeren zijn.

Binnen ons LVT-assortiment is de snelste en gemakkelijkste vinylvloer om zelf te installeren de Tarkett Starfloor Click Ultimate, een nieuwe generatie Rigid LVT, met het i4F drievoudige kliksysteem, een van de gemakkelijkste en snelste installatiesystemen op de markt. Met dit systeem is de installatie intuïtief en moet u de vloeren eenvoudig laten vallen, vergrendelen en op hun plaats klikken.

Binnen ons assortiment vinylrollen is elke vloer met de volledige loslegmethode ook snel en eenvoudig te installeren. De volledige loslegmethode houdt in dat u uw vinylvloer eenvoudig op de ondervloer legt, zonder tape of lijm. Je hoeft alleen de vinylrol uit te rollen en de vloer op maat te knippen! Je kunt ook kiezen voor vinylproducten met een textielrug, omdat deze zijn ontworpen om kleine onregelmatigheden op de ondervloer te egaliseren.
 

Welke richting moet ik mijn vinyl plankenvloer leggen?

Omdat vinyl plankenvloeren zijn gemaakt om echte houten vloeren te imiteren, moet u uw vinylplanken op dezelfde manier leggen als echte houten planken of planken. Als de ruimte rechthoekig is, leg de planken evenwijdig aan de langere muur, en als de ruimte vierkant is, leg de planken dan richting de hoofdlichtbron. Als u vinyl in een gang installeert, legt u de planken altijd in de lengte.

Heeft u een onderlaag nodig voor vinylvloeren?

Het type vinylvloer dat u kiest en het type ondervloer dat u hebt, bepaalt of u een ondervloer nodig hebt. Sommige vinylvloeren zijn ontworpen om direct op de ondervloer te liggen, terwijl andere vinylvloeren een gedempte basislaag hebben, waardoor er geen extra onderlaag nodig is.

De meeste vinylvloerproducten hebben geen onderlaag nodig; het is echter een optie als u op zoek bent naar extra comfort, geluidsdemping of thermische eigenschappen.

Voordelen van vinyl ondervloer

Het gebruik van een ondervloer biedt vele voordelen:

• Het biedt geluidsisolatie, waardoor zowel het geluidsniveau in de kamer als de geluidstransmissie tussen verdiepingen wordt verminderd.
• Het voegt comfort toe aan de vloer en vergrendelt thermische eigenschappen, waardoor een zachter en warmer gevoel onder de voeten ontstaat.
• Het fungeert als een dampremmende laag, die bijvoorbeeld nodig kan zijn op een betonnen ondervloer met vochtproblemen.

Als u een onderlaag gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw ondervloer droog, schoon en vlak is voordat u uw vinylvloer installeert.

Ingebouwde onderlaag

De meeste Tarkett-vinylvloeren hebben een schuimrug, waardoor er geen extra onderlaag nodig is. Het Starfloor Click Ultimate-assortiment van Tarkett heeft bijvoorbeeld een geïntegreerde akoestische backing met Soundblock-technologie, die het vermogen heeft om 19 dB te absorberen.

Welke lijm gebruik je voor vinylvloeren?

U hebt geen lijm nodig om een van de Tarkett LVT-vloeropties te installeren. Als u echter de gelijmde installatiemethode voor uw Tarkett-vinylrollen gebruikt, raden we aan een spray op waterbasis te gebruiken, zoals Tarkett's eenvoudige en milieuvriendelijke oplossing, Tarkospray.