4 VRAGEN VOOR DE ONTWERPERS VAN TARKETT

4 VRAGEN VOOR DE ONTWERPERS VAN TARKETT

Ieder jaar voegt Tarkett 12-15 collecties toe aan zijn vinylgamma: nieuwe designs, kleuren en materialen. Dat is een heuse uitdaging voor zijn ontwerpers, die hun verbeelding moeten combineren met innovatie om in te spelen op de actuele trends. Het team vertelt ons meer over zijn aanpak.

1. Welke rol speelt een ontwerper bij Tarkett?

We volgen constant de nieuwste ontwikkelingen. We observeren mensen, hun gedrag, hun smaak en hun levensstijl om hun gewoonten en verlangens beter te begrijpen. Op basis daarvan bepalen we 4 trends in interieurdesign die we dan volgen. Voor de volgende twee jaar zijn dat: ‘Natural Care’, ‘Timeless Classic’, ‘Smart Generation’ en ‘Creative Lab’.

2. Wat maakt je job moeilijk?

De klant moet zich kunnen vinden in onze designs, dus we mogen zeker niet overdreven elitair of conceptueel te werk gaan. We moeten zorgen dat de consument onze vloeren wil of zelfs dúrft kopen. Bovenal moet het design passen en moet de vloer centraal staan. We moeten ook onze collecties constant blijven opfrissen, maar tegelijk behouden wat we vroeger hebben ontworpen. We laten ons inspireren door de mode, maar niet door voortdurende verandering.

3. Draait de aankoop van een vloer voor de klant vooral om het design?

De meeste mensen kopen een vloer omdat ze houden van de vormgeving of de stijl. Voor de klanten komt het design op de eerste plaats. Pas daarna kijken ze naar de technische prestaties. Maar er zijn ook andere criteria die je niet uit het oog mag verliezen, namelijk installatie- en onderhoudsgemak en comfort.

4. Hoe zou je de voordelen beschrijven die de nieuwe collectie van Tarkett oplevert?

Wat ons betreft, met 3 sleutelwoorden: functioneel, zintuiglijk en ecologisch. Functioneel omdat vinyl voldoet aan alle praktische eisen en lang meegaat. Zintuiglijk omdat het comfort, kleuren en een design biedt dat ons welzijn verbetert. Ecologisch omdat het bijdraagt aan een betere omgeving en luchtkwaliteit binnenshuis. Als designers voegen we daar ook graag “innovatief” aan toe, want met vinyl is alles mogelijk!