De interieurkleuren van 2018 onder de loep

De interieurkleuren van 2018 onder de loep

08 Februari 2018

Er is geen betere plek om de interieurtrends van het volgende seizoen te checken dan de designweek van Milaan.

Van de Milan Design Week 2017 naar de trendkleuren van 2018

Vorig jaar leerde een blik op de trends die daar gespot werden ons dat 2017 absoluut het jaar was van ‘Millennial Pink’: een kleur die het midden houdt tussen grapefruit, abrikoos en zalm, oftewel een beige-achtig roze.

Wat brengt 2018 op vlak van kleur en interieur?

  • Meer van dat trendy roze. (Oudroze laat zich trouwens mooi combineren met mintgroen, dennengroen, mosterdgeel, goudtinten, wit, grijs, taupe, …)
  • Primaire kleuren: rood, geel en blauw.
  • Warme tinten en aardekleuren: in 2018 worden ze nog warmer en dieper.
  • Violet en donkerturquoise.
  • Veel groentinten – niet het Pantone ‘greenery’ (de kleur van het jaar 2017 volgens Pantone), maar meer natuurlijke, koele groenen.
Interieurkleuren … of kleurpaletten?

Met één nieuw kleurtje in je interieur bereik je niet zoveel. Het is zaak een kleurpalet uit te werken, waarin je speelt met mooie combinaties van twee of meer kleuren (denk bijvoorbeeld aan het roze en de groentinten die we hierboven beschreven). Werk naast de combinaties ook de patronen uit waarmee je de kleuren in je interieur wil verwerken. Grote vloertegels in één welbepaalde kleur bijvoorbeeld, aangevuld met een accentmuur of muren geschilderd in neutraal wit. Daarnaast kun je uiteraard naar hartenlust spelen met meubels, accessoires en lichtinval om je interieur te doen klóppen.

Kleuren van 2018 in je interieur

Geen inspiratie? Ontdek hier alvast enkele gedurfde en speelse kleurencombinaties en patronen die je creativiteit stimuleren.