Modulaire vinyl: de verschillende mogelijkheden op een rijtje

Modulaire vinyl: de verschillende mogelijkheden op een rijtje

Modulaire vinylvloeren kunnen heel wat troeven voorleggen. Het voornaamste voordeel is dat je ze volledig op maat kunt samenstellen. Bovendien zijn er ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van design, en is vinyl een uiterst duurzaam materiaal. Modulaire vinyl is verkrijgbaar in heel wat uitvoeringen die we in dit artikel op een rijtje zetten!

Heterogene vinylvloeren

Modulaire vinyl valt onder de categorie heterogene vinylvloeren. Op dat soort vloeren wordt een printaangebracht, die de uitstraling bepaalt. Bij de homogene variant wordt de ‘look’ bepaald door het materiaal en niet door de print. Heterogene vinyl is samengesteld uit verschillende lagen, versterkt met glasvezel en heeft een moderne ‘look’. De vloer en de print worden beschermd door een doorzichtige slijtlaag en een PUR afwerkingslaag, zodat de vloerbekleding extra lang meegaat.

Modulaire vinyl: dit zijn de opties

Vinyltegels

Vinyltegels (luxury vinyl tiles) bestaan uit stroken of lamellen en tegels uit vinyl die verlijmd worden op een ondervloer.

Klikvinyl

Klikvinyl bestaat uit stroken of lamellen en tegels uit vinyl die uitgerust zijn met een kliksysteem (net zoals bij laminaat). Klikvinyl wordt zwevend geplaatst en er wordt dus geen lijm gebruikt.

Losliggende modulaire vinyl

1. Volledig losliggende modulaire vinyl bestaat uit stroken of lamellen en tegels uit vinyl die zonder lijm worden geplaatst op de ondervloer.

2. Half losliggende modulaire vinyl bestaat uit stroken of lamellen en tegels uit vinyl die via een ‘tackifier-lijm’ op de ondervloer worden geplaatst. Dat is een soort van honingachtige lijm die niet volledig opdroogt, waardoor het makkelijk is om de vinyltegels eventueel te verwijderen.

Een breed scala aan afwerkingsmogelijkheden

Modulaire vinyl staat bekend om zijn veelzijdigheid en biedt tal van afwerkingsmogelijkheden. Heb je een klassiek, modern of landelijk interieur? In het gamma van de modulaire vinyl vind je zeker je gading. Bovendien kun je vinyl als imitatie van zowel hout als steen verkrijgen.

Vinylvloeren voelen heel zacht aan en zijn comfortabel om met blote voeten op te lopen. Daarnaast is het ook een onderhoudsvrije vloer!

voorgestelde collecties